Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 4621 > Eveniment Nr. 4621 de marti, 14 ianuarie 2014  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Eveniment

Revine în actualitate


Moda gropilor din asfalt astupate cu dale, prezentă și în 2014

Șoferii nu sînt prea încîntați de această metodă, ei fiind obligați să treacă pe la service-ul auto după ce au traversat peste ele

articol de: Florin ZAFIU
Moda gropilor din asfalt astupate cu dale, prezentă și în 2014
 
Moda gropilor din asfalt astupate cu dale sau pavele se poartă și în 2014. URBIS, creatorul curentului, vorbește doar despre o tendință de moment pînă cînd primăvara se va așeza într-atît de mult încît să permită asfaltarea cu mixtură. Zăpada ne-a ocolit astfel încît nici numărul gropilor nu a determinat firma să acționeze în forță. Șoferii nu sînt însă prea entuziasmați. Dalele din asfalt, răsărite ca ciupercile după ploaie, le pun la încercare autoturismele întrucît nu rezistă și sar lăsînd loc craterelor. 

Măcar vremea a ținut cu șoferii

Gropi în municipiul Buzău sînt, dar nu mai multe decît în anul precedent. Asta pentru că ninsorile ne-au ocolit, iar pe șosele nu s-a mai aruncat cu nisip și sare, dușmanii de temut ai covorului asfaltic. Ici-colo cîte un crater a mai răsărit, însă a fost degrabă astupat. Pe unul din trotuarele Bulevardului Nicoalae Bălcescu groapa a fost astupată masiv cu dale, rețeta fiind folosită și în cazul unei gropi de pe Bulevardul Unirii, la ieșire spre Ploiești. O parte dintre șoferi sînt familiarizați cu dalele din asfalt, întrucît au fost nevoiți să treacă pe la service-ul auto după ce au trecut peste ele. Alții sînt străini de tehnologia Urbis-ului, deși au ani buni de condus și sute de mii de kilometri de drum parcurși. "Cea mai mare prostie, pentru că trece o mașină de mare tonaj, automat le saltă, le ridică, vine o ploaie, dai în gropi, rupi pivot, rupi basculă", a afirmat un șofer. "Păi nu știu dacă merge să le pună așa. Nu am văzut tehnologia asta pînă acum, eu unul am sărit de 60 de ani, dar nu am văzut așa ceva", a precizat un șofer.

Lucrări de anvergură

Reprezentanții Urbis Serv spun că măsura a fost doar una de moment. Cum gropi prea multe nu au apărut, zăpada și sarea de pe drum lipsind cu desăvîrșire, nici programul de asfaltare nu a debutat. "Îmi spuneți că sînt unele gropi din municipiul Buzău acoperite cu pavele, cu dale și pavele. Sînt niște lucrări făcute de Compania de Apă. Momentan asta este soluția pînă cînd se încălzește vremea să poată turna asfalt, să le acopere cu asfalt", a declarat Petre Burada, director Urbis Serv. Totuși în curînd municipiul Buzău se va transforma din nou într-un șantier. Trotuarele și Bulevardul Nicolae Bălcescu între Parcul Crîng și Instituția Prefectului vor fi complet asfaltate. Lucrări de anvergură vor avea loc și în Parcul Crîng, întrucît municipalitatea dorește reasfaltarea tuturor aleilor și a trotuarelor.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU