Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 4617 > Eveniment Nr. 4617 de miercuri, 8 ianuarie 2014  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Eveniment

În memoria fostului arhiepiscop


Un an fără Îps Epifanie

Buzoienii și vrîncenii au aprins lumînări și s-au rugat pentru liniștea sufletului înaltului prelat

articol de: Mirela DUMITRU
Credincioșii din Vrancea și Buzău au comemorat, ieri, un an de la trecerea în neființă a fostului arhiepiscop Epifanie Norocel. În memoria sa, oamenii au aprins lumînări după ce au ieșit de la slujbe, iar Arhiepiscopia îi va organiza o slujbă de pomenire sîmbătă. Înaltpreasfințitul Epifanie Norocel a condus vreme de trei decenii destinele bisericii în județele Buzău și Vrancea. Epifanie Norocel, primul arhiepiscop pe care l-au avut Buzăul și Vrancea, a plecat la Ceruri în seara zilei de 7 ianuarie a anului trecut, fără ca ceva să prevestească acest moment. În ziua respectivă, înaltul prelat oficiase slujba de Sfîntul Ioan Botezătorul la o biserică din orașul Buzău. Spre după-amiază a pornit către Vrancea și, înainte de a ajunge la Mănăstirea Brazi, destinația din acea zi, s-a oprit la Panciu să viziteze un prieten. La plecare a suferit un edem pulmonar în timp ce se afla în mașină, a fost transportat de urgență la spitalul din localitate dar nu a putut fi salvat. 

Credincioșii i-au cinstit memoria

Marți s-a împlinit un an de la plecarea la cele sfinte a fostului arhiepiscop. Cu această ocazie,  credincioșii i-au aprins o lumînare și s-au rugat pentru liniștea sufletului său. Numele fostului înalt prelat a fost pomenit și de preoți. "Am aprins o lumînare. A fost un om foarte bun, a ascultat pe toată lumea cînd a avut necazuri și pentru copiii de la Seminar a intervenit cînd a fost cazul", a afirmat Dobrița Gavrilă, enoriașă. "A fost un om foarte bun, a muncit, s-a străduit ca toate bisericile să aibă tot ce le trebuie", a precizat Victoria Toma, enoriașă.  

Slujbă de pomenire programată sîmbătă

Fostul arhiepiscop al Buzăului și Vrancei, Epifanie Norocel, a fost  înmormîntat în cripta amenajată din timpul vieții în Catedrala Arhiepiscopală din centrul Buzăului. Lui i-a succedat în tron, Înaltpreasfințitul Ciprian. Sîmbătă, la Catedrala Arhiepiscopală din Buzău va fi organizată o slujbă de pomenire a fostului prelat. "Sîmbătă, 11 ianuarie, la Catedrala Arhiepiscopală Înălțarea Domnului din Buzău ÎPS părinte arihiepiscop Ciprian va oficia sfînta liturghie în prezența consilierilor eparhiali, a protopopilor, a stareților și starețelor din eparhia noastră. După încheierea sfintei liturghii se va săvîrși parastasul de un an pentru vrednicul de pomenire arhiepiscop Epifanie, care a trecut la Domnul în data de 7 ianuarie 2013", a declarat Dragoș Olteanu, purtător de cuvînt Arhiepiscopie. Alegerea zilei de sîmbătă a fost justificată prin faptul că marți, fiind o zi de mare sărbătoare pentru lumea creștină, nu se fac parastase decît în situații excepționale.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU