Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 4613 > Eveniment Nr. 4613 de marti, 24 decembrie 2013  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Eveniment

Sfaturi de la specialiști


Atenție la cumpărăturile de Sărbători

Deja cîteva zeci de kilograme de produse alimentare au fost restrase din complexele comerciale, dar și din magazinele de jucării și cosmetice

articol de: Florin ZAFIU
Zeci de inspectori sanitar-veterinari, comisari ai Protecției Consumatorilor, polițiști și inspectori de sănătate publică vor supraveghea îndeaproape activitățile comerciale. Atenție ce cumpărați în preajma Sărbătorilor. Riscul ca pe piață să apară produse neconforme, expirate, periculoase pentru sănătate, este mare. Deja cîteva zeci de kilograme de produse alimentare au fost retrase din complexele comerciale, dar și din magazinele de jucării și cosmetice. Paralel, polițiștii vor continua verificările în ceea ce privește comerțul produselor pirotehnice, iar inspectorii silvici vor verifica toate transporturile de brazi de Crăciun, sute de bucăți fiind confiscate deja ca urmare a tăierilor ilegale. 

Verificări pe piață

Sute de ochi vor fi ațintiți în această perioadă premergătoare Sărbătorilor asupra comercianților. Polițiștii vor verifica la sînge piața produselor pirotehnice, iar alături de inspectorii silvici vor continua controlul agenților economici care comercialzează pomi de Crăciun. Deja au fost confiscați peste 700 de brazi tăiați ilegal. Totodată Direcția Sanitar-Veterinară va face corp comun cu Protecția Consumatorilor într-un control care vizează comerțul cu produse de panificație, carne, dulciuri și jucării. Buzoienii sînt sfătuiți să verifice carnea de porc în centrele amenajate în incinta piețelor pentru a preveni îmbolnăvirea cu trichineloză. Pînă în momentul de față au fost efectuate peste 950 de examene trichineloscopice, existînd două suspiciuni, ulterior neconfirmate. De veghe vor fi și comisarii Protecției Consumatorilor. Permanent un echipaj va fi disponibil pentru a prelua toate reclamațiile. Este cunoscut faptul că în preajma Sărbătorilor piața abundă de produse expirate vîndute pe nerăsuflate din pricina neatenției buzoienilor. 

Nereguli depistate

Dovadă practicii nesănătoase stau zecile de kilograme de produse expirate confiscate de către inspectorii de sănătate publică, cei care au mai verificat și cîteva magazine și saloane de cosmetică. Aici au fost găsite, cum era de așteptat, creme, vopseluri, loțiuni expirate, dar și condiții igienice precare. Nu în ultimul rînd, jandarmii atrag atenția turiștilor ca atunci cînd merg în zonele montane să nu se abată de la drumul principal, în timp ce pompierii recomandă atenție deosebită întrucît ne aflăm într-un sezon în care incendiile se produc destul de des.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU