Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 4595 > Eveniment Nr. 4595 de joi, 28 noiembrie 2013  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Eveniment

Iarna începe să se facă simțiță


Frig da, însă nu și ninsori

R.A.M. a crescut cantitatea de căldură furnizată, astfel încît buzoienii să nu resimtă temperaturile scăzute

articol de: Mirela DUMITRU
Iarna a venit, nu și ninsoarea! Marți noaptea au căzut, e drept, cîțiva fulgi de zăpadă, dar ninsorile au fost slabe și izolate. În schimb a fost frig peste tot în județ. Temperaturile au scăzut cu aproape 10 grade față de ultimele zile. Iar vîntul care a bătut în rafale a accentuat senzația de frig. Scăderea bruscă a temperaturilor s-a resimțit și în casele buzoienilor, unde consumul de energie termică a crescut. Primii fulgi de zăpadă și-au făcut apariția marți seară, în județul Buzău. Temperaturile pozitive au făcut ca zăpada să nu se aștearnă. Dar, acolo unde exista pericolul apariției poleiului, drumarii au ieșit la lucru. Pe Drumul Național 10, de la Pătîrlagele la Siriu, firma care se ocupă de deszăpezirea șoselelor naționale a împrăștiat material antiderapant. În schimb, pe drumurile județene nu s-au impus astfel de intervenții. Și, dacă ninsorile nu au creat probleme, vîntul care a suflat cu putere începînd de marți seară a fost un adversar redutabil și pentru șoferii aflați în trafic, dar și pentru oamenii care au pornit pe jos, de acasă, pentru că a amplificat senzația de frig. La Buzău, viteza maximă a vîntului înregistrată la rafală a atins 60 de kilometri pe oră. 

Consum crescut 

În locuințe, frigul s-a resimțit și a generat un consum crescut de energie termică. Sistemul centralizat al orașului a făcut față, fără probleme, răcirii bruște a vremii. "Începînd de acum 2 zile, cînd a venit un val de frig, temperaturile exterioare au scăzut noaptea în jur de 2,5 grade, iar ziua 4,5 grade. Furnizăm agent termic pentru încălzire conform diagramei de reglaj, mărim, micșorăm temperatura în funcție de temperatura exterioară. Față de acum 2 zile, consumul a crescut cam cu 20%, asta ținînd cont de energia termică eliberată de Ecogen", a declarat Costel Cosma, director tehnic RAM.

Creștere cu 20% a facturilor pentru noiembrie

Situația se echilibrează însă cu prima parte a lunii, cînd temperaturile au fost ridicate. Furnizorul de energie termică estimează o creștere cu 20 la sută a valorii facturilor, comparativ cu luna octombrie.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU