Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 4587 > Eveniment Nr. 4587 de luni, 18 noiembrie 2013  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Eveniment

O nouă rundă de audieri


Directorul de la Școala 15 îl susține pe Leon Rusu

Procesul este abia la început, întrucît în dosar sînt nu mai puțin de 39 de persoane citate drept martori ai apărării sau ai acuzării

articol de: Florin ZAFIU
O nouă rundă de audieri s-a desfășurat vineri la Judecătoria Buzău în dosarul în care profesorul de muzică Leon Rusu este judecat pentru infracțiunea de corupție sexuală. În fața magistraților și-au expus punctul de vedere cîțiva martori care apar în rechizitoriul întocmit de către procurori, printre ei reprezentanții Școlii Generale nr. 15. Directorul instituției de învățămînt, alături de directorul adjunct și o profesoară, au demontat pe rînd acuzațiile care i se aduc profesorului Leon Rusu. Lucrurile petrecute la Școala Generală nr. 1 pentru care dascălul este judecat nu s-au întîmplat și la Școala Generală nr. 15, au declarat cadrele didactice citate. Magistrații Judecătoriei Buzău au continuat audierile martorilor în cazul profesorului Leon Rusu, acuzat de corupție sexuală. Avocații apărării susțin că procesul este abia la început, întrucît în dosar sînt nu mai puțin de 39 de persoane citate drept martori ai apărării sau ai acuzării. Vineri judecătorii au ascultat părțile care nu s-au prezentat la termenele anterioare. "Se va proceda la audierea martorilor citați pentru azi (n.r. - vineri). Este o etapă de administrare a probelor, sînt citați 6 martori. Au fost audiate părțile vătămate, a fost audiat inculpatul, parte din martorii propuși de noi și cei din acte", a afirmat Dragoș Ciob, avocatul lui Leon Rusu. 

Martori citați

Printre martorii citați vineri la audieri s-au numărat reprezentanții Școlii Generale nr. 15, locul în care s-a presupus că profesorul Leon Rusu ar fi avut activități asemănătoare celor de la Școala Generală nr. 1. Directorul instituției de învățămînt a susținut în fața magistraților că profesorul Leon Rusu nu ar fi mîngîiat sau sărutat eleve în timpul orelor de curs și nici reclamații nu există la adresa sa. În fața camerelor de luat vederi, directorul școlii a ales să păstreze tăcerea.

Cercetat pentru corupție sexuală

Profesorul de Muzică Leon Rusu, fost cadru didactic atît la Școala Generală nr. 1, cît și la Școala Generală nr. 15, a fost trimis în Justiție, fiind acuzat pentru comiterea infracțiunii de corupție sexuală. Mai multe eleve au susținut în fața autorităților că le-ar fi mîngîiat și sărutat în timpul orelor de curs.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU