Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 4574 > Eveniment Nr. 4574 de miercuri, 30 octombrie 2013  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Eveniment

Șansă pentru locuitorii din Mihai Viteazu


Serele de pe strada Pinului, date în concesiune

Municipalitatea concesionează prin licitație peste 25.000 de metri pătrați de teren aferenți unei sere aflate în cartierul Mihai Viteazu

articol de: Florin ZAFIU
Locuitorii din cartierul Mihai Viteazu care caută de ceva timp un loc de muncă ar putea în curînd să lucreze din nou în serele de pe strada Pinului. Cei peste 25.000 de metri pătrați presărați cu solarii și sere, aparținînd municipalității, vor fi dați în concesiune prin licitație. Asta ar însemna că noii proprietari care ar urma să desfășoare activități în domeniul  legumiculturii ar putea avea nevoie de forță de muncă. Oamenii spun că serele nu mai funcționează de mai bine de 25 de ani, iar redeschiderea lor ar fi ca o gură de oxigen pentru cei fără un loc de muncă. Municipalitatea concesionează prin licitație peste 25.000 de metri pătrați de teren aferenți unei sere aflate în cartierul Mihai Viteazu. Suprafața pe care se află 11 construcții, 12 solarii, 12 răsadnițe va fi concesionată pentru o perioadă de 25 de ani contra unei redevențe anuale care va pleca de la suma de 6.544 de euro. Serele aflate în administrarea Primăriei, într-o stare avansată de degradare, produceau în urmă cu mai bine de 20 de ani legume și flori. Cum în ultimii ani nimeni nu s-a mai îngrijit de a mai continua producția de legume, infrastructura respectivă s-a deteriorat. Concesionarea bunurilor și terenurilor este singura soluție pentru ca solariile să poată funcționa din nou. "Acele sere și acel teren au fost parte din domeniul public și privat al mun. Buzău de foarte mulți ani, eu eram consilier în primul an . În Primăria Buzău nu mai era capacitatea de a se ocupa de sere, erau sere legumicole. Hotărîrea CLM a fost să închirieze aceste sere cuiva care să poată să-și desfășoare activitatea să plătească o redevență și să obțină rezultatele muncii, noi am renunțat", a declarat Fănică Bîrlă, viceprimar Primăria Municipiului Buzău. 

Gură de oxigen pentru oamenii din zonă

Oamenii din cartierul Mihai Viteazu, cu preponderență cei aflați în vecinătatea serelor, spun că redeschiderea lor ar determina noii concesionari să angajeze personal. "Aici a fost seră de flori și nu mai este. Punea lumea răsaduri. Ar fi bine, și noi am veni aici la muncă dacă s-ar face ceva, că noi femeile stăm degeaba și nu avem de muncă nimic. Ar fi bine să se facă ceva", a precizat Marioara Militaru, localnică.

Joi, supusă aprobării

Hotărîrea privind concesionarea terenurilor și a bunurilor aferente acestora va fi supusă aprobării joi în cadrul ședinței Consiliului Local Municipal Buzău. Aleșii locali vor aproba totodată și scoaterea la licitație a unor utilaje agricole pe care în momentul de față nimeni nu le utilizează.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU