Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2478 > Eveniment Nr. 2478 de joi, 7 septembrie 2006  
 

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Eveniment

Comisar voluntar de mediu, snopit în bătaie la balastiera din Săpoca

articol de: Mărgărit GROSU
Comisar voluntar de mediu, snopit în bătaie la balastiera din Săpoca
 

Un iubitor al mediului înconjurător, Gheorghe Șerban, care activează în cadrul Gărzii de Mediu ca voluntar, a fost snopit în bătaie marți, la balastiera Șerbănică Petrotrans din Săpoca. Voluntarul, domiciliat în comuna Săpoca, a sesizat Garda de Mediu asupra poluării mediului înconjurător de către societatea care administrează balastiera din prundul rîului Buzău pe raza comunei Săpoca.
Beneficiind de statutul de comisar voluntar, sesizarea acestuia a fost luată în considerare de comisarii de la Garda de Mediu, care după o incursiune la Primăria Săpoca au mers și la balastieră. Neinspirat, voluntarul a însoțit cele două reprezentate ale Gărzii de Mediu în incinta societății, unde a căutat să expună care sînt factorii poluatori din zonă. Numai că gestul său nu a fost apreciat cum se cuvine de fratele patronului, prezent în incinta balastierei și, în lipsă de înțelegere și argumente, i-a tras o corecție turnătorului de mediu. Scena a băgat în groază comisarii, care s-au detașat instantaneu de colaboratorul din teritoriu de frica extinderii razei de activitate a bătăușului. S-au făcut mici și și-au înghițit observațiile privind procesul de producție a balastrului. Nici despre trepidații n-au mai zis nimic, chiar dacă mașinile de mare tonaj prevesteau parcă un cutremur în zonă.
"Comisarii au fost sechestrați în balastieră!", țipa victima
Sfînta bătaie încasată de cel care a considerat să ia poziție față de poluatorul Șerbănică Petrotrans are însă rădăcini adînci. Din ceea ce au declarat comisarii din cadrul Gărzii de Mediu, dar și alți localnici, între comisarul voluntar și patronul balastierei există un conflict mai vechi. Vecini de hotare, cei doi au intrat în conflict. Calitatea pe care o căpătase la Garda de Mediu i-a creat victimei oportunitatea de a gestiona mai bine conflictul și în acest fel să-și plătească polițele. Dar în loc să iasă triumfător din afacere, comisarul a încasat-o rău. A fugit la poliție, unde a acuzat faptul că cele două reprezentante a Gărzii de Mediu au fost sechestrate în incinta balastierei. Numai că la fața locului agentul de poliție și-a dat seama că sesizarea nu se confirmă decît parțial. Comisarii, cu acte în regulă, nu au avut de suferit din partea agresorului, ci numai Gheorghe Șerban. În urma controlului efectuat, comisarii au constatat că balastiera Șerbănică Petrotrans nu încalcă legislația privitoare la protecția mediului și patronul a scăpat fără nici o sancțiune. Cu privire la bătaia încasată de către comisarul voluntar, se vor pronunța organele de cercetare penală. Gheorghe Șerban, victima acestui control, va fi însă exclusă de pe lista de colaboratori ai Gărzii de Mediu.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU