Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2478 > Eveniment Nr. 2478 de joi, 7 septembrie 2006  
 

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Eveniment

Enervați de aerul condiționat și de chirii, comercianții din noul Gorbaciov strîmbă din nas la gîndul că vor pleca din stradă sub acoperiș

articol de: Eugen ZĂVOIANU
Enervați de aerul condiționat și de chirii, comercianții din noul Gorbaciov strîmbă din nas la gîndul că vor pleca din stradă sub acoperiș
 

Momentul cînd negustorii exilați din Gorbaciov vor primi cheia pentru noile spații comerciale de lîngă Bazar se apropie. Singura și vechea problemă care împiedică inaugurarea noului Gorbaciov o constituie banii, sau mai exact suma ce trebuie achitată societății Electrica pentru racordarea chioșcurilor la rețeaua de curent electric.
Ca să asigure puterea instalată pentru aerul condiționat din noile buzunare ale Bazarului, Primăria are de plătit societății Electrica aproape 3,5 miliarde lei, din care 1,7 miliarde reprezintă taxa de racordare la rețeaua electrică, iar restul, lucrările propriu-zise. În timp ce prin Palatul Comunal se caută banii necesari branșării la rețeaua electrică, negustorii strîmbă din nas la gîndul că se vor muta din stradă sub un acoperiș.
Teamă de boli profesionale
Cei mai mulți dintre comercianții care se vor muta în "buzunarele" de lîngă Bazar se vaită că aerul condiționat de care vor beneficia în noile spații comerciale nu le priește deloc. Mai mult, ei sînt siguri că respectivele dotări, de care vor avea parte în chioșcuri, nu sînt surse de confort, ci motiv sigur de boală. Unii, mai cîrcotași, clevetesc pe la colțuri că edilii buzoieni nu au respectat planul de construcție a modulelor comerciale, proiectate inițial mai înalte și fără ca aerul condiționat să le bată în cap. Toate acestea în timp ce Primăria tot încearcă să găsească banii necesari pentru ca Electrica să facă utilizabil sistemul de aer condiționat.
Nu numai teama de posibile boli profesionale le dă frisoane comercianților de lîngă Bazar, ci și chiriile pe care aceștia vor trebui să le plătească o dată ce se vor muta în noile module. După un calcul simplu, negustorii au constatat că vor plăti dublu față de chiriile care li se percep, acum, la tarabe. Motiv serios pentru unii să amenințe că mai degrabă vor rămîne afară, în frig și ploaie, decît să scoată din buzunare mai mulți bani. 
Valoarea totală a investiției făcute de municipalitate în zona Bazar se ridică la 41 de miliarde de lei. Din acești bani, 26 de miliarde au fost cheltuiți cu reabilitarea clădirii Bazarului, iar 15 miliarde de lei pentru amenajarea modulelor comerciale din zonă.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU