Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 4483 > Eveniment Nr. 4483 de vineri, 21 iunie 2013  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Eveniment

Instanța i-a respins recursul


Profesorul Leon Rusu rămîne în arest

Astăzi judecătorii vor delibera dacă dascălul buzoian va fi pus în libertate sau rămîne în arest

articol de: Florin ZAFIU
Profesorul de muzică Leon Rusu, acuzat de corupție sexuală, va rămîne în arestul Poliției încă trei săptămîni. Instanța a respins ieri recursul formulat de către inculpat la propunerea de prelungire a arestului preventiv cu încă 20 de zile. Pentru cadrul didactic cea mai importantă zi va fi astăzi, atunci cînd magistrații vor judeca punerea sa în libertate sub control judiciar. În cazul în care vineri va fi pus în libertate, atunci Leon Rusu va trebui să se supună unor măsuri restrictive de arest preventiv pînă la expirarea celor 20 de zile. Ieri, la ieșirea din sala de judecată, buzoianul nu a dorit să comenteze pe marginea acuzațiilor, preferînd să păstreze tăcerea. Protagonistul celui mai mare scandal de corupție sexuală din învățămîntul buzoian s-a înfățișat joi din nou în fața instanței. După ce magistrații au admis săptămîna trecută propunerea procurorilor de arest preventiv pentru 10 zile, joi completul de judecată s-a reunit din nou. Procurorii au cerut încă 20 de zile de arest pentru profesorul de muzică Leon Rusu, avocații inculpatului au formulat recurs, astfel încît judecătorii au fost nevoiți ieri să ia o decizie. Vizibil slăbit de zilele petrecute după gratii, profesorul Rusu a asistat la ședința de judecată, iar la ieșire, întrebat dacă se simte vinovat, nu a dorit să ofere nici un răspuns.

Încă 20 de zile de arest

În mai puțin de jumătate de oră profesorul Leon Rusu, acuzat de corupție sexuală, a aflat de la magistrați că va trebui să mai rămînă încă 20 de zile în arestul Poliției, în afară de cele 10 admise săptămîna trecută. Pe lîngă măsura de reținere, inculpatul va trebui să plătească și cheltuielile de judecată. "Tribunalul Buzău a respins recursul formulat de inculpat împotriva încheierii prin care se dispusese prelungirea arestului preventiv cu 20 de zile, fiind obligat recurentul la 40 de lei cheltuieli judiciare către stat. Hotărîrea Tribunalului este definitivă", a declarat judecătorul Angelica Miu, purtător de cuvînt Tribunalul Buzău.

O nouă cerere de punere în libertate

Pentru profesorul Leon Rusu cea mai grea zi va fi abia vineri. Avocații acestuia au formulat o cerere de punere în libertate sub control judiciar, magistrații au admis, sentința fiind atacată de procurori. Astăzi judecătorii vor delibera dacă dascălul buzoian va fi pus în libertate sau dacă își va petrece următoarele zile în arest. În cazul în care recursul procurorilor va fi respins, atunci Leon Rusu va putea pleca acasă, fiind supus controlului judiciar pînă la expirarea celor 20 de zile.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU