Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 4475 > Eveniment Nr. 4475 de marti, 11 iunie 2013  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Eveniment

S-a dat start Programului "Rabla 2013"


Număr ridicol de tichete "Rabla"

Numai 10 firme vor acorda voucherele, în valoare de 6.500 de lei

articol de: Florin ZAFIU
Programul "Rabla", de înnoire a parcului auto, a debutat în acest an la Buzău cu stîngul. Nici măcar 100 de tichete nu au fost distribuite societăților autorizate de către Administrația Fondului de Mediu, motiv de supărare pentru clienții care ar fi vrut să-și achiziționeze un autoturism nou în baza voucherului în valoare de 6.500 de lei. Dacă o parte dintre firmele de colectare a autoturismelor uzate au primit tichetele respective, alții nici măcar nu știu cum arată. Chiar dacă de luni a început prima etapă a programului, înscrierile clienților au fost făcute încă de la începutul anului, astfel încît tichetele s-au epuizat din start. Pentru a participa la Programul "Rabla", 16 societăți comerciale din județul Buzău au depus dosare de autorizare la Administrația Fondului de Mediu. În urma anchetelor, doar 10 firme au primit aviz favorabil. În prima etapă, pentru punctele de lucru autorizate, au fost alocate doar cîteva zeci de vouchere, în valoare de 6.500 de lei, insuficiente avînd în vedere cererea clienților. "În urma depunerii dosarelor la Administrația Fondului de Mediu, doar 10 astfel de agenți economici au fost acceptați în cadrul programului. În județul Buzău vor fi distribuite 91 de tichete, în punctele de lucru ale colectorilor autorizați, 13 puncte de lucru, cîte 7 tichete de fiecare", a declarat Ionuț Apostu, directorul Agenției pentru Protecția Mediului Buzău. 

Clienții, nemulțumiți

Avînd în vedere numărul insuficient de tichete alocate județului Buzău, nemulțumirile clienților nu au întîrziat să apară. În timp ce unele dintre societățile comerciale nu au intrat încă în posesia voucherelor respective, altele le-au și epuizat. Asta pentru că lista de așteptare a fost întocmită încă de la începutul anului, iar repartizarea tichetelor s-a făcut pe principiul "primul venit, primul servit". "Sînt de la Boldu, am sunat la telefon aici, la Remat, mai e una la Gura Cîlnăului, dar au spus că au primit 7 cupoane și că le-au dat deja, pînă să înceapă Rabla ei nu mai aveau", a afirmat Ionel Mocanu, client.

Valoare dublă

Pentru Programul "Rabla 2013" au fost alocate în total 20.000 de vouchere de 6.500 de lei, valoarea acestora crescînd de la 3.800 de lei, cît a fost în anii precedenți. Persoanele fizice care doresc să beneficieze de valoarea voucherului obținut la casarea autovehiculului mai vechi de 10 ani se pot înscrie la unul din colectorii validați în program, a căror listă se regăsește pe site-ul Administrației Fondului pentru Mediu.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU