Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 4429 > Eveniment Nr. 4429 de joi, 28 martie 2013  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Eveniment

Sezonul afecțiunilor respiratorii


4.000 de oameni cu viroze și pneumonii

Cele mai multe cazuri înregistrate săptămîna trecută au fost la copii și tineri

articol de: Mirela DUMITRU
Afecțiunile respiratorii nu se dau duse prea ușor, ba dimpotrivă, potrivit raportării Direcției de Sănătăte Publică Buzău, în ultima săptămînă, la nivelul județului Buzău s-au înregistrat aproape 4.000 de îmbolnăviri de sezon, dublu față de perioada similară a anului trecut. Creșterea se observă la viroze, care au atins un vîrf al acestei ierni, cu aproape 3.000 de cazuri. În cazul pneumoniilor, în perioada 18-24 martie, trendul a fost însă unul descrescător, de la 1.106, cîte au fost acum două săptămîni, la 1.023, cîte s-au înregistrat săptămîna trecută. Îmbucurător este însă că la capitolul internări, respectiv forme mai grave ale bolii, numărul pacienților este în scădere, numai 10 buzoieni cu viroze necesitînd spitalizare, și alte 95 de persoane cu pneumonii. 

Comunitățile cele mai expuse

Preșcolarii, dar și elevii au fost printre categoriile de populație cele mai expuse riscului de îmbolnăvire, la aceștia înregistrîndu-se cele mai multe cazuri. Recordul de îmbolnăviri îl dețin tinerii între 5-14 ani, unde medicii au diagnosticat 1.044 de viroze cu 4 internări, dar și 267 de pneumonii, cu 14 adolescenți spitalizați. La preșcolari, categoria 2-4 ani, au fost semnalate 616 viroze și 181 de pneumonii. Mai nou, și categoria de populație activă cu vîrste cuprinse între 15-49 de ani a devenit destul de sensibilă la virusuri, prezentîndu-se la medic 441 de pacienți cu viroze și alți 192 cu pneumonii. Deoarece au fost mai prudenți și s-au vaccinat, la bătrînii de peste 65 de ani s-au înregistrat cele mai puține cazuri de îmbolnăviri, respectiv 138 de viroze și 123 de pneumonii.

Nici un caz de gripă

O altă veste bună dată de epidemiologi este că în săptămîna 18-24 martie, nici un nou pacient nu a primit diagnosticul de gripă. Medicii epidemiologi se așteaptă ca și în săptămînile următoare afecțiunile respiratorii de sezon să se manifeste în plan local din cauza oscilațiilor de temperatură din ultimele zile, care slăbesc imunitatea, în special în cazul copiilor și tinerilor.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU