Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 4394 > Eveniment Nr. 4394 de miercuri, 6 februarie 2013  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Eveniment

Reacții ale oficialilor din Ministerul Sănătății


Raed Arafat pune punctul pe "I"

Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătății condamnă modul în care personalul sanitar a ales să trateze copiii fără aparținători

articol de: Elena PETRE
Nu există nici o scuză pentru tratamentul inuman aplicat micuților, la Pediatria Spitalului Județean. O spune ministrul Sănătății, care cere Consiliului Județean Buzău să ia măsuri aspre împotriva cadrelor medicale care au permis legarea copiilor de mîini și de picioare.  Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătății, Raed Arafat, a venit ieri cu precizări legate de scandalul izbucnit la cel mai mare spital din Buzău, cazul copiilor legați cu feșe de zăbrelele pătuțurilor, care a șocat întreaga țară și a depășit chiar și granițele țării. Chiar în ziua în care situația copiilor a fost prezentată de jurnaliștii din Buzău, ministrul a cerut Direcției de Sănătate Publică să demareze o anchetă și să trimită la Centru un raport în cel mai scurt timp. Acum, la finalizarea verificărilor, Raed Arafat a ieșit public și a criticat dur modul în care personalul din Spitalul Județean Buzău a ales să trateze copiii internați fără aparținători. Arafat atrage atenția că angajații spitalului nu au nici o scuză pentru calvarul prin care au trecut micuții. "Din analiza care a fost făcută, în ziua respectivă, în secție se aflau 6 medici, 9 asistenți medicali,  2 infirmiere, 2 îngrijitoare, plus 27 de mame însoțitoare la 27 de copii dintre cei 66 de copii internați în spital. Copiii care prezentau problemă neuropsihiatrică și care aveau probleme de infecții respiratorii erau doar 8", a declarat Raed Arafat.

Nu au nici o justificare 

Raed Arafat a concluzionat că era suficient personal în Secția Pediatrie a Spitalului Județean Buzău în ziua în care micuții au fost surprinși legați de paturi, angajați care îi puteau supraveghea pe cei 8 copii astfel încît să fie evitată această practică barbară a imobilizării. "Ministerul Sănătății nu poate să înțeleagă modul în care au fost legați acești copii și au fost tratați în mod inuman de către personalul spitalului și nu găsește nici o justificare pentru acest act, nici prin ideea că personalul ar fi lipsit, pentru că noi considerăm că personalul care era în secție la momentul respectiv era în număr adecvat ca să asigure  măcar o persoană să stea să supravegheze 8 copii".

Se așteaptă luarea unor măsuri

Ministerul Sănătății a transmis toate concluziile Consiliului Județean Buzău, instituție în administrarea căreia se află unitatea spitalicească în care copiii erau supuși unui tratament inuman, și a cerut măsuri aspre împotriva celor care au permis legarea micuților de paturi. Reamintim că, în urmă cu mai bine de o săptămînă, a izbucnit scandalul de la Spitalul Județean Buzău, după ce jurnaliștii au prezentat cazul copiilor imobilizați în Secția Pediatrie. Angajații spitalului au recunoscut că micuții sînt legați de paturi, dar au invocat faptul că personalul este insuficient pentru a-i supravegeha pe micuți. O comisie formată la nivelul Consiliului Județean a demarat verificări. Pînă acum, singurii vinovați au fost găsiți medicul-șef și asistenta-șefă a secției. Cele două cadre sanitare sînt propuse pentru sancționare, putîndu-se ajunge pînă la desfacerea contractului de muncă.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU