Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 4359 > Eveniment Nr. 4359 de marti, 11 decembrie 2012  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Eveniment

Condiții vitrege


Vremea ne pune tot mai multe probleme

Prognoza meteo pînă la sfîrșitul săptămînii anunță ninsori și ger

articol de: Florin ZAFIU
Un val trece, altul vine. După ninsori abundente în nordul județului, ne așteaptă un viscol urmat de zile geroase. Luni, mai multe localități au fost lipsite de curent electric, totodată, pe cîteva drumuri județene și comunale, circulația fiind întreruptă din pricina stratului mare de zăpadă. Și veștile proaste nu se opresc aici. Ieri, în videoconferința organizată de prim-ministrul Victor Ponta cu prefecții, s-au anunțat din nou ninsori. Autoritățile locale au fost avertizate să se pregătească pentru protejarea populației împotriva efectelor vremii. Ninsorile de la sfîrșitul săptămînii trecute au condus la blocarea mai multor drumuri județene și comunale. Totodată, vîntul puternic practic a smuls rețelele de înaltă tensiune, aruncînd în beznă mii de oameni. După eforturi prelungite, o parte dintre probleme au fost remediate, spun autoritățile, dar nu în întregime. Ieri, cinci zone încă nu aveau curent electric, 15 posturi de transformare fiind afectate.

"Avem afectate parțial patru localități, nealimentate sînt cinci. Este vorba de comuna Colți, satul Aluniș, satul Plaiul Nucului din comuna Lopătari, satul Brătilești din comuna Brăești, și încă două sate, Cătiașu și Poienițele din Chiojdu", a declarat Sorin Gheorghe, purtător de cuvînt Prefectura Buzău.

Problemele au persistat în nordul județului, acolo unde a nins abundent. Autoritățile locale au recunoscut că lucrările pentru deszăpezirea unor drumuri și repunerea în funcțiune a rețelelor de curent electric vor mai dura cîteva zile. De departe, cea mai gravă situație se înregistrează în comuna Chiojdu. Aici, cîteva sate sînt lipsite de curent electric și din pricina drumurilor blocate, autoritățile au luat decizia suspendării orelor de curs.


Se anunță viscol și ger

Și veștile proaste nu se opresc aici. Buzăul va fi avertizat cu cod galben de viscol pe intervalul 11 decembrie, ora 12.00 - 12 decembrie, ora 12.00, ulterior meteorologii prognozînd ger de pînă la -20 de grade Celsius, de joi pînă duminică la prînz. Din acest motiv, ieri, în cadrul videoconferinței organizate de autoritățile centrale cu prefecții, s-a făcut apel la atenție. Pentru a preîntîmpina evenimente neplăcute, autoritățile locale au fost rugate să ducă la îndeplinire mai multe măsuri pentru preîntîmpinarea oricăror probleme. Se vor identifica persoanele care au nevoie de dializă sau gravidele aproape de termen, pentru a fi aduse din timp în oraș, identificarea persoanelor fără adăpost  și urgentarea reparațiilor la liniile de înaltă tensiune.

"Salvarea, ISU vor patrula astfel încît să nu avem persoane cu probleme pe stradă, s-a dispus pregătirea centrelor de primire atît din Buzău, cît și din Rîmnicu Sărat, pentru persoane fără adăpost, pentru că vor urma nopți geroase ", a precizat Sorin Gheorghe, purtător de cuvînt Prefectura Buzău.


Circulație îngreunată

Consiliul Județean a fost avertizat să fie cu ochii pe drumari, astfel încît să nu mai aveam parte de drumuri județene înzăpezite. Ieri, pe DJ 203 L Pîrscov - Bozioru - Brăești, pe DJ 203 K Lopătari - Plaiul Nucului, DJ 204 C Sărulești - Bisoca și pe DJ 203 A Mărgăritești - Batogu, se circula cu dificultate din pricina stratului mare de zăpadă.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU