Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 4340 > Eveniment Nr. 4340 de miercuri, 14 noiembrie 2012  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Eveniment

După o întîrziere de 2 săptămîni,


Vin vaccinurile antigripale

Mîine este așteptată prima tranșă, de 5.500 de doze

articol de: Mirela DUMITRU
În sfîrșit, campania de vaccinare antigripală va debuta la Buzău. Deși medicii recomandau debutul imunizării începînd cu 1 octombrie, așa cum s-a întîmplat și anul trecut, Ministerul Sănătății a întîrziat procedurile de achiziție a vaccinului cu 2 săptămîni. Astăzi, este preconizată sosirea a 5.500 de doze de vaccin, care va fi administrat gratuit categoriilor de persoane expuse riscului de îmbolnăvire. Cel mai probabil, de la începutul săptămînii viitoare vor începe imunizările propriu-zise, fiind necesară în primă fază stabilirea primilor beneficiari ai vaccinării gratuite.

O primă tranșă

Din cele aproximativ 30.000 de doze de care ar fi nevoie la nivelul județului pentru imunizarea populației, în această primă tranșă, care este așteptată astăzi, este vorba de 5.500 de doze. Așadar, la vaccinarea antigripală au prioritate personalul medical, bolnavii cronici, gravidele, bătrînii și copiii instituționalizați, împreună cu personalul de îngrijire. "Ministerul Sănătății a repartizat Direcției de Sănătate Publică Buzău un număr de 5.500 de doze de vaccin antigripal, care mîine urmează să ajungă în magazia DSP, după care vor fi repartizate. Necesarul este de 30.000 de doze împărțite pe 6 categorii de populație eligibilă, și anume bolnavi cronici, persoane care lucrează în instituții de ocrotire a persoanelor instituționalizate, inclusiv personalul rezident în aceste instituții sociale sau medico-sociale, gravide, cadre sanitare și persoane vîrstnice peste 65 de ani" , a declarat Venera Acsinte, director Direcția de Sănătate Publică Buzău.

Nu sînt vești despre celelalte doze

Deocamdată autoritățile nu au cunoștințe privind primirea următoarelor tranșe de vaccin antigripal la Buzău, așa încît au stabilit o serie de discuții cu specialiștii pentru a decide categoriile care vor avea prioritate la vaccinare. "Știm doar că trebuie să mai primim doze, nu știm însă cînd, de aceea stăm să ne gîndim care sînt prioritățile", a declarat Venera Acsinte, director Direcția de Sănătate Publică Buzău. Preventiv, o parte dintre buzoienii a căror sensibilitate la virusul gripal este scăzută au preferat să scoată bani din buzunar pentru a  achiziționa vaccinul din farmacii, deși imunizarea este gratuită.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU