Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 4322 > Eveniment Nr. 4322 de vineri, 19 octombrie 2012  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Eveniment

S-au înmulțit virozele și pneumoniile


Bolile ne bat la ușă

Cei mai expuși sînt bătrînii și copiii

articol de: Florin ZAFIU
Vremea rece de săptămîna trecută a crescut numărul virozelor și pneumoniilor, internările înregistrînd față de anul trecut un trend descrescător. Îmbolnăvirile au lovit cel mai mult în copii, în special în cei mici, al căror sistem imunitar nu a făcut față valului de temperaturi scăzute. Totuși, Direcția de Sănătate Publică se declară pregătită pentru întîmpinarea iernii, către Ministerul Sănătății fiind trimis necesarul de vaccinuri de care județul Buzău are nevoie.

Trend crescător

Începînd cu data de 1 octombrie, Direcția de Sănătate Publică a început să supravegheze îndeaproape cursul îmbolnăvirilor cauzate de vremea rece, în special al virozelor și pneumoniilor. În prima săptămînă supusă analizei, specialiștii au înregistrat 204 cazuri de viroze, cu 41 de internări, și 35 de pneumonii, dintre care doar 8 au necesitat spitalizare. A fost un rezultat îmbucurător dacă ne raportăm la 2011, cînd în evidențe figurau peste 780 de viroze și 245 de pneumonii. Următoarea săptămînă caracterizată prin vreme rece a schimbat complet, spun medicii, situația. "A crescut mult numărul de viroze în săptămîna 8 - 14, 1.308 cu 9 internări, 313 pneumonii cu 26 de internări. Cel mai mult la copiii cuprinși între 2 și 14 ani, 870 de cazuri din total la viroze și la pneumonii 170 de cazuri", a declarat Venera Acsinte, director DSP Buzău. Doar nouă copii s-au internat bolnavi de viroze și 26 de pneumonie, un număr mic, în comparație cu alți ani, spun reprezentanții DSP. Totuși, din cele 26 de cazuri de  pneumonie, nouă s-au depistat la copii de sub un an, un număr  îngrijorător de mare.

Achiziționare de vaccinuri antigripale

Pentru a preîntîmpina un val de îmbolnăviri, Direcția de Sănătate Publică a făcut deja demersurile către Ministerul Sănătății pentru achiziționarea de vaccinuri antigripale. "Necesarul de vaccinuri noi l-am realizat și l-am înaintat  Ministerului Sănătății. În total sînt 30.000 de catagrafiați. Eu cred că nu vor fi probleme, acest număr de 30.000 a fost în fiecare an și în funcție de momentul în care au fost primite vaccinurile au fost și acoperitoare, nu au rămas persoane nevaccinate", a precizat Venera Acsinte, director DSP Buzău.

Categorii vulnerabile

Au fost comandate doze pentru persoane între 6 și 64 de ani bolnave cronic, pentru gravide, personal sanitar și auxiliar, persoane rezidente în centrele de ocrotire socială, dar și pentru cei cu vîrste de peste 65 de ani. Anul trecut, DSP a deținut un număr de 29.420 de vaccinuri, dintre care doar 17.995 au fost utilizate.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU