Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 4288 > Eveniment Nr. 4288 de luni, 3 septembrie 2012  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Eveniment

Statistici optimiste


Avem mai puțini săraci

Lunar, numărul beneficiarilor de venit minim garantat este în scădere

articol de: Laura SANDU
Statisticile  realizate de Agenția Județeană de Plăți și Inspecție Socială (AJPIS) Buzău sînt optimiste cu privire la numărul buzoienilor beneficiari ai venitului minim garantat. Potrivit acestora, în județul Buzău, în primele 7 luni ale acestui an, numărul beneficarilor de ajutor social este în continuă scădere. Astfel, dacă la începutul anului beneficiau de venit minim garantat aproape 9.000 de buzoieni, în luna iulie erau mai puțini cu aproape 500.

Plăți de peste un milion lei, lunar

Datele centralizate la nivelul AJPIS Buzău sînt încurajatoare, căci prezintă o scădere considerabilă a numărului săracilor din județ. Astfel, potrivit Agenției Județene pentru Prestații Sociale, în prezent, în Buzău sînt 8.583 de familii care beneficiază de venitul minim garantat, mai puțini, în comparație cu luna ianuarie, cînd primăriile plăteau ajutoare sociale pentru aproape 9.000 de familii. Pentru cei 8.583 de beneficiari de ajutoare sociale existenți în luna iulie, AJPIS Buzău a plătit 1.463.124 lei. De asemenea, anul acesta s-au făcut plăți pentru acești beneficiari în valoare de 10.211.281.

Datornicii au rămas fără bani

Scăderea numărului beneficiarilor de ajutoare sociale nu poate fi catalogată drept surprinzătoare, deoarece în acest an beneficiarii de ajutoare care înregistrau restanțe la plata taxelor și impozitelor au rămas fără bani pînă la data stingerii datoriilor. La începutul lunii februarie, 622 familii care primeau ajutor social au rămas fără bani, aceste drepturi fiindu-le suspendate pe o perioadă de cinci luni, dacă își achitau restanțele la bugetul local în acest interval de timp. Rămași fără bani, o parte din beneficiari au înțeles că nu e de glumă și dacă nu intră în legalitate nu-și vor mai primi indemnizațiile. Astfel, aceștia au trecut pe la ghișeele primăriilor și și-au achitat obligațiile fiscale. Din cei 622 de "suspendați", în prezent, și-au achitat obligațiile față de bugetul local un număr de 329 de beneficiari de ajutor social, rămînînd în continuare fără bani 293 de buzoieni.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU