Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2235 > Eveniment Nr. 2235 de vineri, 18 noiembrie 2005  
 

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Eveniment

Fraților, treziți-l pe Florea!

articol de: Florina Arghir Popescu
Fraților, treziți-l pe Florea!
 

Viceprimarul George Florea a demonstrat, din nou, că nu are nici o legătură cu activitatea comisiei pe care o conduce, de aplicare a Legii 10/2001privind restituirea imobilelor preluate în mod abuziv, în perioada comunistă. Ieri, în conferința de presă a primăriei, George Florea l-a susținut pe primarul Constantin Boșcodeală  în prezentarea unor date false, legate de demersurile unui cetățean, pentru retrocedarea terenului în suprafață de 200 de metri pătrați, situat pe bulevardul Unirii, vizavi de sediul Bibliotecii Județene "V. Voiculescu".

Primarul a susținut că demersurile cetățeanului, pentru a intra în posesia suprafeței respective, au fost continuate în instanță și s-au soluționat în defavoarea autorității locale, cînd, de fapt, lucrurile stăteau cu totul altfel.

Seria gafelor a fost deschisă de două săptămîni

Gafa de ieri a venit la numai două săptămîni după ce viceprimarul George Florea a făcut o confuzie asemănătoare. El a pus atunci întreaga administrație pe jar, anunțînd că locația de pe str. Al. Marghiloman, aleasă de autorități pentru amenajarea unui nou sediu al Cantinei de Ajutor Social, a fost revendicată.

La scurt timp după ce a anunțat același lucru presei, la conferința de presă săptămînală, unde a precizat că primăria face demersuri pentru a găsi un alt sediu în care să funcționeze cantina, viceprimarul a constatat că încurcase imobilul cu pricina cu un altul, aflat în imediata sa vecinătate.

Vicele Florea lovește din nou cu alarme false

Ieri, în prezența viceprimarului George Florea, primarul Boșcodeală și-a manifestat de zor îngrijorarea că regulamentul de urbanism al orașului nu-l poate împiedica prea mult pe cetățeanul, care a revendicat terenul din fața Bibliotecii Județene, să ridice acolo cine știe ce construcție aberantă, că doar și-a recîștigat dreptul de proprietate asupra terenului, pe calea instanței: "Omul și-a cîștigat acest drept în instanță, la Înalta Curte de Casație și Justiție, iar noi trebuie să-i dăm terenul înapoi". 

Singura problemă a domnului Florea, în acest timp, era aceea că nu-și mai amintește numele revendicatorului, mai ales că jurnaliștii prezenți la conferința de presă insistau să afle acest detaliu. În final, a fost nevoie ca reporterii Șansa să apeleze la alte surse pentru a afla că revendicatorul care a răvășit liniștea primăriei se numește Vartan Roșioru, de profesie expert contabil.

El ne-a declarat, scurt, că din contră, acțiunea sa în justiție, inițiată în baza Legii 10/2001, nu a fost încununată de succes. Prin urmare, președintele Comisiei locale de aplicare a Legii 10/2001, adică viceprimarul George Florea, și-a mai înscris o situație penibilă în largul său palmares, antrenîndu-l de data asta și pe primarul Boșcodeală în "marea diversiune". Buzoienilor nu le rămîne, așadar, decît să-și inventeze averi și moșteniri sechestrate de comuniști, pentru că domnul Florea e dispus să le restituie.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU