Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 4221 > Eveniment Nr. 4221 de marti, 12 iunie 2012  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Eveniment

Doar un sfert din bilete au fost vîndute


Pensionarii nu s-au înghesuit la biletele de tratament

Stațiunile pentru care au optat pensionarii sînt Covasna, Mangalia, Techirghiol, Saturn, Eforie și Vatra Dornei

articol de: Laura SANDU
Pensionarii nu se înghesuie la biletele de tratament în această perioadă a anului. Deși Casa Județeană de Pensii Buzău a primit pentru primele cinci serii, 4.397 bilete, buzoienii nu s-au arătat interesați să le acceseze. Un sfert dintre biletele de tratament primite de Casa de Pensii Buzău au rămas nevalorificate, după ce pensionarii nu s-au prezentat să le ridice de la ghișeul instituției. Astfel, anul acesta, CJP Buzău a primit 4.397 bilete de tratament, din care 202 au fost solicitate suplimentar. Dintre acestea, însă, doar 1.112 bilete au fost vîndute.

Pensionarii preferă marea
Pensionarii au optat anul acesta pentru stațiuni precum Covasna, Mangalia, Techirghiol, Saturn, Eforie și Vatra Dornei. Există însă stațiuni unde pensionarii se pot adresa cu cereri, iar dacă îndeplinesc criteriile, reprezentanții stațiunilor vor trimite biletele la CJP pentru a fi ridicate de către beneficiari. Potrivit directorului Casei Județene de Pensii Buzău, Carmen Androne, sînt 17 astfel de stațiuni și anume Covasna, Vatra Dornei, Tușnad, Sărata Monteoru, Olănești, Slănic Moldova, Felix, Mangalia, Eforie Nord, Saturn, Techirghiol, Slănic Prahova, Govora, Herculane, Amara, Lacul Sărat și Băltățești.

Bilete pentru sesiunea a VI-a
Pentru seria cu plecare în data de 17 - 18 iunie au fost repartizate 313 de bilete, din care au fost vîndute 23. Numărul total de bilete de tratament pentru anul 2012 alocat Casei Județene de Pensii Buzău este de 4.195. Numărul beneficiarilor, însă, este mult mai mare, pînă în prezent fiind înregistrate, la CJP Buzău,  peste 5.000 de cereri. Criteriile de aprobare a cererilor pentru bilete de tratament din anii 2010 și 2011 au ramas valabile și în anul 2012. Distribuția biletelor se face pe baza unui punctaj obținut luînd în calcul cuantumul pensiei, natura pensiei și dacă solicitantul a mai beneficiat sau nu în ultimii doi ani de un bilet în stațiune. Distribuția nu o face C.J.P. Buzău, ci Casa Națională de Pensii, prin sistem electronic. De asemenea, numărul și data înregistrării cererii nu constituie prioritate, ci doar punctajul stabilit de Casa Națională de Pensii Publice.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU