Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 4213 > Eveniment Nr. 4213 de sambata, 2 iunie 2012  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Eveniment

Inaugurată oficial vineri,


Buzăul are Maternitate de top mondial

Caracteristicile clădirii și nivelul tehnologic al dotărilor o califică drept cea mai modernă maternitate de stat din țară

articol de: Vali MARINESCU
 Buzăul are Maternitate de top mondial
 
Cele aproape 80 de milioane de lei investite în construcția, finisarea și dotarea noii maternități, sînt destinate însă, după cum spune președintele C.J., Victor Mocanu, generațiilor viitoare


A fost nevoie de aproape patru ani pentru ca Buzăul să aibă o maternitate de top. Aparatură de ultimă generație și săli de operație spațioase, sînt condițiile occidentale în care buzoiencele, și nu numai, vor naște în viitorul apropiat, dar și unde vor putea beneficia de asistență medicală de specialitate. Toate acestea în noua maternitate a județului inaugurată vineri, de Ziua Copilului, de președintele Consiliului Județean, Victor Mocanu, alături de primarul municipiului Constantin Boșcodeală și de directorul Spitalului Județean, Dorel Nicolescu. La eveniment a fost prezent, de asemenea, prefectul Gabriel Baltă, alături de alte oficialități locale și județene, dar și de cadre medicale care își vor desfășura activitatea în prima unitate spitalicească de stat construită după Revoluție în Buzău, dar și în România. Alături de aceștia s-a aflat un renumit medic specialist de la o clinică universitară din Genoa, Italia, Giuseppe Panaro, dar și cîțiva medici de specialitate de la clinici din București.

Provocare pentru corpul medical
Cele aproape 80 de milioane de lei investite în construcția, finisarea și dotarea noii maternități, sînt destinate însă, după cum spune președintele CJ, generațiilor care vor prelua la un moment dat frîiele Buzăului. De asemenea, potrivit președintelui Consiliului Județean Buzău, Victor Mocanu, noua instituție de sănătate va oferi personalului medical posibilitatea de a-și desfășura activitatea în condiții excepționale, ceea ce nu s-a putut întîmpla pînă acum în clădirea veche în care va mai funcționa pentru foarte puțin timp maternitatea buzoiană. Medici și asistente au pășit cu curiozitate și speranță în bine în noua locație, acolo unde peste cîteva luni își vor putea face meseria ca la carte, dar și unde trebuie să-și dovedească competențele.

Cea mai modernă maternitate de stat
Caracteristicile clădirii și nivelul tehnologic al dotărilor o califică drept cea mai modernă maternitate de stat din țară. "Maternitatea nouă a buzoienilor este cel mai important obiectiv pe care l-am realizat în cariera mea administrativă. Noua incintă a Maternității este singura unitate spitalicească nou construită și finalizată în România după Revoluția din 1989 și cea mai modernă unitate de profil din țară. Sînt fericit că, iată, am dus la bun sfîrșit acest proiect îndrăzneț, spre a cărui realizare m-am angajat în anul 2008. M-am bătut cu toată puterea ca acest proiect să fie realizat și am reușit acest lucru în condiții de criză economică. 1 iunie 2012 este o zi importantă pentru județul nostru, este ziua care marchează sfîrșitul perioadei în care cei care aveau soțiile internate pentru naștere în mater-nitatea veche își făceau griji gîndindu-se la condițiile improprii de acolo", a declarat Victor Mocanu, președintele Consiliului Județean Buzău.

Standarde internaționale
Construcția noii maternități a fost inițiată în octombrie 2009, costurile lucrărilor și ale achiziției dotărilor medicale fiind suportate din bugetul Consiliului Județean Buzău. Noua clădire este realizată din două corpuri de clădire lipite: unul cu regimul de înălțime S+P+1E și celălalt S+P+4E. Unitatea medicală are 114 paturi, o unitate de primire urgențe, o secție de radiologie, 4 cabinete - ambulatoriu, o clinică pentru internări de zi, 3 laboratoare pentru analize medicale, o secție de terapie intensivă, un bloc operator cu 3 săli de operații, un bloc de nașteri cu 6 săli de operații, o secție de neonatologie cu 4 saloane, 3 etaje de cazare cu cîte 2 săli de tratament și 17 saloane de cazare fiecare. Sîmbătă, noua clădire va putea fi vizitată în intervalul orar 09.00-16.00, de toți cei interesați să vadă rezultatul investiției derulată timp de aproape trei ani și unde vor fi aduse pe lume multe generații de copii.

Procedura de avizare va fi demarată în curînd
În cîteva zile, noua clădire a maternității va fi predată Spitalului Județean pentru demararea procedurilor de obținere a avizelor necesare funcționării unității în regim sanitar public. Corpul medical și-a stabilit deja obiectivele, iar acestea vizează în special furnizarea de noi servicii în cadrul noii maternități, care să poată rivaliza cu clinici de specialitate importante din țară, poate chiar și din străinătate. "După zeci de ani de așteptare, în sfîrșit avem în Buzău o maternitate la standarde internaționale. Pentru noi, corpul medical, va fi o mare provocare să ne ridicăm la nivelul condițiilor care ne-au fost create. Pentru noi va fi foarte important să oferim servicii medicale de înaltă calitate, servicii medicale pe care nu le-am avut înainte în vechea maternitate din motive obiective, va trebui să creăm servicii noi, de imagistică, de radiologie, poate un centru de medicină materno- fetală și de fertilizare asistată. Va trebui să facem și un centru și săli de operație pentru laparoscopie și histerioscopie", a precizat medicul Dorin Neacșu, șeful secției Obstetrică-Ginecologie din maternitatea Buzău.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU