Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 4156 > Eveniment Nr. 4156 de vineri, 23 martie 2012  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Eveniment

Din împrumut în împrumut pentru achitarea restanțelor la căldură


Municipalitatea își pune iar bugetul gaj să reducă din datorii

Consiliul Local va garanta iar obligații de plată ale regiei către Ecogen prin avalizarea unor bilete la ordin în valoare de 8.000.000 lei, în contul subvențiilor neachitate de municipalitate R.A.M.-ului

articol de: Vali MARINESCU
Artificii peste artificii pentru ca datoriile pe care le au unii la alții să fie achitate și cetățenii să nu aibă de suferit. În acestă situație a ajuns administrația locală care nu mai știe ce și cum să facă, în așa fel încît să-și spele obrazul față de cei care îi reprezintă, dar și față de Regia Autonomă Municipală și Ecogen.

Plata, în 2013
Consiliul Local și-a dat ieri acordul pe solicitarea Regiei Autonome Municipale Buzău de garantare a unor obligații de plată prin sistemul credit furnizor, datorate  Societății Comerciale " Ecogen Energy " S.A. Buzău, în cuantum de 8.000.000 lei. Banii au destinație precisă și anume plata datoriei pe care Regia Autonomă o are către societatea Ecogen pentru agentul termic furnizat în perioada septembrie - decembrie 2011. Procedura este una destul de simplă. Regia va emite bilete la ordin în favoarea furnizorului de energie termică, avalizate de ordonatorul principal de credite al municipiului Buzău, respectiv Consiliul Local. Solicitarea este motivată de neplata debitelor restante datorate de Consiliul Local al Municipiului Buzău în contul subvenției pentru produ­cerea și furnizarea energiei termice necesară încălzirii populației și producerii apei calde menajere. Demersul RAM este cu atît mai justificat cu cît Consiliul Local îi datorează subvenții de peste 25.000.000 lei pentru diferența de preț la energia termică furnizată populației. În favoarea ope­ratorului economic vor fi avalizate 10 bilete la ordin, scadente lunar în perioada martie - decembrie 2013. Valoarea acestora va fi suportată din veniturile proprii ale bugetului local pe anul viitor și va fi înregistrată în registrul datoriei publice locale. De asemenea, costurile aferente creditului furnizor vor fi suportate tot din bugetul local.  Prin acest artificiu se va achita factura pentru gazele utilizate în producerea agentului termic în ultima perioadă. "Pentru luna februarie, suma pe care regia trebuie s-o plătească Ecogen și mai departe furnizorului de gaze, este de 5.400.000 lei", a precizat ieri primarul Constantin Boșcodeală. De­și luna februarie a fost mai scurtă, cheltuielile au fost sensibil mai mari față de prima lună din acest an sau luna decembrie a anului trecut, de 4.400.000 lei, respectiv 4.000.000 lei. "Cheltuiala este ceva mai mare și e clar că bugetul nu poate să o acopere în decurs de o lună, așa că trebuie să facă creditul furnizor astfel încît bugetul local să nu fie afectat de această plată", a adăugat Boșcodeală.

Ultimul împrumut a fost făcut anul trecut
Reamintim că în ultima parte a anului trecut, Consiliul Local al Municipiului Buzău și-a pus bugetul gaj pentru ca RAM să obțină un împrumut bancar de 14 milioane de lei, pentru plata datoriei pe care Regia Autonomă o avea către societatea Ecogen Energy pentru agentul termic furnizat. Pentru a garanta acest împrumut, municipalitatea va emite în total 14 bilete la ordin, din veniturile pe 2012-2013, cu o valoare nominală de 1.000.000 de lei fiecare, cu o perioadă de grație de 4 luni de la data perfectării creditului, urmate de rambursarea împrumutului în 14 rate lunare ulterioare perioadei de grație. La acel moment, Primăria Bu­zău avea de plătit RAM - ului peste 20 de milioane de lei și tot atît avea de dat Regia Ecogen-ului. S-au adăugat cele aproximativ 8 milioane de lei pe care Primăria Buzău i-a garantat pentru Ecogen în contul unui împrumut necesar achitării datoriilor societății către furnizorul de gaze.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU