Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 4153 > Eveniment Nr. 4153 de marti, 20 martie 2012  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Eveniment

Tînără moartă-n acte la Huși de la sfîrșitul anului trecut


Fantoma de pe 1 decembrie

Descoperirea au făcut-o polițiștii locali la un control de rutină

articol de: Florin ZAFIU
 Fantoma de pe 1 decembrie
 
Femeia bănuiește că ar fi vorba de o încurcătură făcută de mama ei acum 20 de ani
De o situație mai puțin obișnuită au avut parte polițiștii locali după ce au legitimat pe strada 1 Decembrie o tînără în vîrstă de 29 de ani. Nu a fost un control de rutină ca sutele de controale pe care le fac zilnic, pentru că au avut de-a face cu o fantomă.  Mai precis cu o persoană declarată moartă cu documente oficiale, dar care, spre surprinderea tuturor, se deplasa fără nici o problemă pe străzile orașului. "Minunea" a fost condusă la Poliție pentru declarații, acolo unde de fapt s-a aflat întreaga poveste. O patrulă mobilă a Poliției Locale a oprit sîmbătă seară pe strada 1 Decembrie pentru a legi­tima o tînără, avînd în vedere faptul că era destul de tîrziu pentru o simplă plimbare pe stradă.  În urma unor discuții, agenții de poliție au aflat că tînăra are 29 de ani și că figurează în evidențe ca fiind decedată de la sfîrșitul anului trecut. "Am oprit pentru control o persoană de sex feminin. Aceasta figura ca decedată în municipiul Huși", a declarat Sorin Trifan inspector Poliția Locală.

Eroare provocată de mama fetelor
Femeia a fost uimită să afle că figurează ca decedată și bănuiește că este vorba despre o greșeală făcută de mama ei în urmă cu peste 20 de ani. Mai precis a internat unul dintre copii într-un cămin pe actele altui copil.  "Eu am spus că nu o cunosc pe ea pînă nu mi-a zis un polițist că mama ta a născut-o înaintea ta, nu a putut să o crească pentru că era cu capul și a dat-o la un cămin la Huși cu actele mele. Am auzit că a murit pe CNP-ul meu", a spus Luminița Curte. Femeia nici nu bănuia că a fost declarată moartă tocmai de aceea a fost atît de mult surprinsă de vestea primită de la polițiști. "Nu e corect eu să fiu în viață și să mă dea moartă", a spus Luminița Curte.


Încearcă să revină în lumea celor vii
Acum femeia va trebui să facă pașii necesari pentru a-și recupera identitatea. Evidența Po­pulației bănuiește însă că întreaga confuzie a plecat de la faptul că mama sa ar fi internat două fete în centre de plasament diferite în baza acelorași acte. În momentul în care una dintre ele a decedat, autoritățile i-au întocmit actele de deces pe numele celeilalte aflate în viață. "A fost această eroare vizavi de identitatea lor alimentată și de mama acestor surori pentru că a declarat o singură persoană  din cele 7 născute, aici fiind vorba de cele două, în loc să le declare pe amîndouă", a precizat Adrian Tănase, șeful Evidenței Populației Buzău. Acum femeia va trebui urgent să pășească în lumea celor vii, pentru că nu are nici un document de identitate și orice infracțiune pe care ar comite-o nu ar atrage cu sine nici o pedeapsă.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU