Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 4152 > Eveniment Nr. 4152 de luni, 19 martie 2012  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Eveniment

Șase inspectori se vor ocupa de verificarea situației fiscale personale


Polițiștii fiscali încep scotoceala

Cum vor fi alese persoanele suspecte că și-ar fi dobîndit averile în mod ilicit nu se știe însă, iar reprezentanții Fiscului nu vor să se lanseze în declarații

articol de: Vali MARINESCU
Nici nu trebuie să încalci legea, chiar dacă ești la zi cu toate taxele și impozitele, sistemul fiscal este atît de încîlcit încît oricînd un inspector zelos poate găsi nereguli și stabili impozite suplimentare. Noua structură de control a veniturilor persoanelor fizice a fost deja înființată în fiecare Direcție Județeană a Finanțelor Publice. Această ultimă decizie a conducerii Fiscului readuce în actualitate vremurile de tristă amintire din comunism cînd polițiștii de la Economic îi verificau la saltele pe cei care îndrăzneau să trăiască mai bine decît membrii de partid. Controalele dispuse în baza Legii 18 nu au fost date uitării de cei care au trecut prin mîinile celor însărcinați de partid să-i ia la bani mărunți pe cei care îndrăzneau să agonisească mai mult decît staff-ul comunist sau își permiteau extravaganțe din salariu.  Aceste situații s-ar putea repeta în următoarele luni, însă țintele nu vor fi doar cei cu averi suspecte. La Buzău au fost desemnați șase inspectori care ar urma să se ocupe de identificarea, din cele cîteva zeci de mii de contribuabili, persoane fizice, a celor care trăiesc pe picior mare, deși declară venituri foarte mici. Cum vor fi alese persoanele suspecte că și-ar fi dobîndit averile în mod ilicit nu se știe însă. Și asta mai ales acum în anul electoral 2012. Reprezentanții Fiscului nu vor să se lanseze în declarații. Singurul aspect oficial este că biroul a fost constituit prin redistribuirea celor șase inspectori fiscali de la alte compartimente ale Fiscului buzoian.

Mînă liberă și nu prea
Organizarea noii structuri lasă loc de interpretări, avînd în vedere că inspectorii care se vor ocupa de averile persoanelor fizice fac parte din direcțiile județene. Potrivit Ordinului 3294 din 2011 al președintelui Agenției Naționale de Administrare Fiscală, privind competența de exercitare a verificării situației fiscale personale, "în înțelesul prevederilor cap. III «Dispoziții speciale privind verificarea persoanelor fizice supuse impozitului pe venit» al titlului VII «Inspecția fiscală» din Ordonanța Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedură fiscală, republicată, cu modificările și completările ulterioare, structura competentă din cadrul aparatului central al Agenției Naționale de Administrare Fiscală în efectuarea verificării situației fiscale personale, pe întregul teritoriu al țării, este Direcția verificări fiscale. (2) Pentru efectuarea verificării fiscale prealabile documentare, a verificării fiscale și a reverificării persoanelor fizice supuse impozitului pe venit, competența revine Direcției Generale a Finanțelor Publice Județene în a cărei rază teritorială se află domiciliul fiscal al persoanei fizice verificate", se arată în actul normativ.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU