Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 4147 > Eveniment Nr. 4147 de marti, 13 martie 2012  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Eveniment

Acuzații grave la adresa managerului Ștefan Jercan


Șeful Trans Bus își vînează angajații

Un fost salariat al societății spune că Jercan l-a agresat fizic cînd s-a dus să întrebe de ce i s-a desfăcut contractul de muncă

articol de: Vali MARINESCU
Șeful Trans Bus își vînează angajații
 
Pentru o primă de 500 de milioane încasată anul trecut, în loc să se ocupe de performanțele SC. Trans Bus S.A. Buzău, managerul societății locale de transport în comun, Ștefan Jercan, duce o adevărată vînătoare a salariaților societății, ajungîndu-se în unele cazuri inclusiv la agresiuni fizice. Cel puțin așa susțin foștii angajați. Ultima victimă a lui Jercan este un șofer angajat pînă vinerea trecută al SC. Trans Bus S.A. "Am fost concediat de domnul Jercan Ștefan, în urma unor referate care nu au nici o relevanță. Am fost chemat și mi s-a spus << Gata, ce n-ai înțeles? Te dau afară!>> l-am întrebat  << Domnule, da ce am făcut?>> după care mi  s-au înfipt mîinile în gît și m-a împins în ușa de la intrare. << Ce n-ai înțeles? Ieși afară!>>, mi-a spus. Se laudă tot timpul că face ce vrea ...vreau să știu și eu de ce m-a dat afară. Mi-a spus că fur motorină, dar sînt doar presupuneri. M-a dat afară pentru că nu vreau să-i fac lui mici favoruri. Am fost chemat de mai multe ori să-i fac referat colegului meu, să-l dea afară. Nu se poate așa ceva... ", ne-a declarat Dragoș Chircu, recent concediat de Ștefan Jercan, după 5 ani de activitate la Trans Bus.

Un grafic al sosirilor îi nemulțumește pe șoferi

Aspectele sesizate de acesta, nu sînt străine. Încă din 2007, șoferii de pe autobuze au acuzat actuala conducere că le-a pus "botniță ca la sclavi". Practic, pe motiv că sistează furturile de motorină din rezervoare, directorul Jercan a dispus sigilarea rezervoarelor după fiecare alimentare cu carburanți. Această măsură i-a nemulțumit la extrem pe șoferii de autobuz care spuneau la momentul res­pectiv că oricum nu aveau ce fura și abia dacă pot să-și acopere pierderile din diferența de consum la mașinile portocalii achiziționate în 2006 cu certuri, demisii și mare tam-tam. Este știut că acum cîțiva ani, societatea a fost obligată să plătească despăgubiri unor angajați despre care Instanța a stabilit că au fost dați afară abuziv de Ștefan Jercan. O altă nemulțumire a șoferilor este acum întocmirea unui grafic al sosirilor pe care angajații trebuie să-l respecte la secundă. " Plec la 6 fix, dar nu pot ajunge la fix la autogară. Am fost penalizat în urma acestor invenții ale lui. Ca să dai omul afară, să-i găsești nod în papură, trebuie să fie ceva, un subterfugiu mic, pe care nu îl poți respecta. Nici un șofer al Trans Bus-ului nu se încadrează în timpii lui, pentru că el ne obligă să mergem încet. În ce idee? Ne-a spus - mergeți încet ca să adunați toată lumea din stații Fals! Nu e adevărat. Nu stă omul 20 de minute în stație ca să vin eu. Vrea să ajungă cît mai repede la destinație că nu facem itinerar", susține Dragoș Chircu.

Jurist dat afară că n-a executat ordinul
Practica lui Ștefan Jercan este confirmată și de fostul jurist al SC. Trans Bus, Mihai Mihalcea. Acesta susține că, prin aceeași metodă de a impune unor subordonați de a întocmi referate altor colegi, a reușit să-l dea afară din societate, la numai două, trei luni de la instalarea lui Jercan în funcție. "Am fost angajat în anul 2006 la Trans Bus. Atunci era director domnul colonel Voicu. După aproape un an și jumătate, am fost dat afară, cînd  s-a schimbat conducerea, în speță cînd a venit domnul Jercan. Diferendul dintre mine și noua conducere a fost la un control. El, domnul director, a dorit să dea afară 4 casiere - încasatoare. Și i-am zis că există o procedură conform Codului Muncii, conform Contractului Colectiv care era în unitate și conform căruia, ar fi trebuit să urmărim cîțiva pași. El a spus că vrea în secunda aia să semnez decizia, și că trebuie să plece fetele astea. I-am spus că nu se poate. La discuții a mai participat și domnul Laurențiu (n.r Laurențiu Șerban, director adjunct). După o lună, ne-a strîns pe toți și ne-a anunțat și pe mine și pe domnul Laurențiu, că ne-a desfăcut contractul de muncă", a precizat Mihai Mihalcea. Toate acestea se întîmplă în cadrul unei societăți care supraviețuiește aproape în totalitate din banii contribuabililor. Pe banii lor, se războiesc oameni care încasează salarii de zeci de milioane de lei, dar și prime de sute de milioane, de cîțiva ani încoace. Managerul SC. Trans Bus S.A nu a putut fi contactat ieri pentru a lămuri situația.

 

COMENTARII

diana:
seful trans bus
chirca drago e un ofer problema a distrus toate autobuzele pe care a lucrat conducea cu picioru pe bord sfida pe toata lumea acultati parerea uor oamei seriosi dragosi fura detergenti dati de societate pentru curatenie
ion:
seful trans bus
DRAGOSI ERA SOFERU IADULUI ANTREBATI COLEGI SI CALETORI ERA OFERU CATE DISTRUGEA ORCE AI PICA PE MANA
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU