Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2419 > Eveniment Nr. 2419 de vineri, 30 iunie 2006  
 

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Eveniment

Canicula a zăpăcit paznicul de la Cadastru


Omul se dă director de unitate Și-l supără noul statut

articol de: Mărgărit GROSU

Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară este păzit de un paznic cu aere de director. Pensionarul se ițește la toată lumea spunînd că este un fost director de unitate și trebuie tratat ca atare. Însă domnia sa n-are nici un pic de respect față de salariații instituției cu care se trage de brăcinari și nici față de clienți. Pufăind țigară după țigară, țipă la cîte un cetățean care abia își mai trage sufletul zăpăcit de efortul treptelor urcate. Fumul gros îi taie necăjitului respirația, fapt speculat de portar, care-și impune imediat autoritatea. Fără acest turbulent lucrurile ar merge șnur la această instituție, dar trebuie ca și nenea pensionarul să trăiască puțin mai bine la pensie. Și asta nu se poate face fără să se dea în fiecare zi în stambă.

Polițiștii comunitari vor prelua paza obiectivelor subordonate primăriei
Firmele de pază apărute peste noapte ca ciupercile după ploaie nu vor mai avea acces la contracte cu instituțiile administrate de Primăria Buzău. Primarul Constantin Boșcodeală a declarat, ieri, că serviciul de pază pentru aceste instituții subordonate Primăriei Buzău vor fi preluate de polițiștii comunitari aflați și ei în subordinea primăriei. Măsura este lăudabilă și ar trebui preluată de toate instituțiile statului. Firmele de pază ale căror angajați nu au nimic comun cu acest serviciu, mulți dintre ei fiind recrutați din mediul rural, cu un comportament mai mult decît îndoielnic, se fac vătafi pe porțile instituțiilor, avînd pretenția ca cetățenii să le facă temenele. Mulți dintre aceștia nici măcar nu au stagiul militar satisfăcut, iar alții au trecut de mult de prima bătrînețe. Lucrînd fără contracte de muncă, cei mai mulți dintre ei migrează de la o instituție la alta și, profitînd de bunătatea sau bunul simț al funcționarilor, pleacă cu acte secrete sau se pun de îndeplinit fel de fel de comisioane contra cost. Dintre cei mai în vîrstă care vor să-și sporească veniturile găsesc cîte un loc călduț în fața unei uși sau porți de instituții și au pretenția de a fi tratați conform funcției avute anterior.
Vasile Enică de la Magnus Guard și-a dat în petec
 Este cazul și portarului de la Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară Buzău, un domn postat în ușa de la intrare care a ținut morțiș să iasă în evidență, că statutul de portar nu-l caracterizează, chiar dacă purta costumația firmei de pază Magnus Guard. Vasile Enică, așa cum se putea vedea că-l cheamă după ecusonul din piept, a ținut să precizeze că de fapt el este un fost conducător de unitate și drept urmare trebuie avut mare grijă. Din atitudinea lui, care stătea crăcit la o masă aflată în hol și fuma de zor intoxicînd atmosfera pe holul instituției, se putea vedea cît respect avea domnia sa față de instituția la poarta căreia stătea, dar și față de societatea de pază a cărei uniformă o purta. Drept urmare, inițiativa primarului Constantin Boșcodeală este demnă de urmat de toate instituțiile statului, iar firmele fantomă sau cele care nu-și găsesc salariați responsabili pentru această activitate să treacă prin plasa competiției la firmele private. 

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU