Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 4113 > Eveniment Nr. 4113 de joi, 2 februarie 2012  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Eveniment

După ce au compromis grav instituția,


"Demisionații" din Poliție au plîns și-au amenințat

Acum vor acționa la alte servicii din Inspectoratul de Poliție al Județului

articol de: Doru GHEORGHIADE
Scandalul din Poliția Municipiului, soldat cu "demisionarea" a cinci capi ai instituției, era mai mult decît previzibil.  
Pe coliva scandalului, zilele trecute s-au pus, de fapt, două bomboane: Una o reprezintă dosarul de corupție în care sînt cercetați de către D.N.A., fostul comandant cms-șef Relu Ionescu și adjunctul său cms-șef Ioan Irimia, dar și starea de insubordonare  a unor polițiști de rînd care au refuzat să răspundă la ordinele unor comandanți care și-au pierdut autoritatea. Un moment care a necesitat luarea unor măsuri urgente s-a înregistrat atunci cînd agenții de circulație de la Poliția Municipiului au fost solicitați să instituie filtrele pentru oprirea circulației la ultimul viscol. Atunci, mulți dintre polițiști au refuzat practic să mai execute ordinele superiorilor de la Comanda Poliției Municipiului. Polițiștii simpli au spus că ei nu mai face ce le cer superiorii lor pe care-i acuză de corupție și comportament golănesc. Mai precis, agenții de circulație i-au acuzat  pe comandantul Relu Ionescu, adjuncții Ioan Irimia și Cristinel Stanciu, dar și pe șeful Circulației, Marian Șerbulea sau Cristian Marian de la "Ordine Publică", de faptul că le-au impus să-i ierte pe unii contravenienți la Legea circulației. În plus, Irimia, dar mai ales Marian Cristian sînt acuzați de subalterni de comportament mîrlănesc. Injuriile și alte expresii incalificabile i-au dezonorat pe cei de mai sus și le-au surpat întreaga autoritate.

Horă mare!
În ceea ce privește dosarul de corupție de la D.N.A. acesta se referă în mare tot la modul în care Irimia și Ionescu făceau presiuni asupra subalternilor să rezolve cazurile unor protejați care comiseseră abateri la Legea Circulației. Dosarul se află în lucru la Secția Teritorială Ploiești a DNA și așa cum preciza ieri, chiar șeful I.P.J. cms-șef Ion Marin, se referă la corupție. Hora este însă și mai mare căci în ea sînt prinși și șefi ori foști angajați ai recent createi Poliție Locală, chemați și ei la D.N.A. pentru declarații. Este vorba despre Ștefan Tănăsescu și Dumitru Pințoiu care au intervenit și ei pentru ca unii derbedei ai șoselelor să scape de răspundere. Astfel, ne explicăm cum de polițiștii din stradă sînt luați pe capotă de beizadele, iar golanii fac legea pe drumuri și soșele.

Împrăștiați la alte servicii
Cum era de așteptat cei acuzați au fost forțați să-și dea demisia. Adică au fost demisionați. Unii dintre ei au protestat vehement, așa cum a fost cms-șef Ioan Irimia. Pe alții i-a luat plînsul la propriu, precum cms-șef Relu Ionescu. Puși la dispoziție de comanda I.P.J., aceștia vor fi împrăștiați la diferite alte servicii, de pildă Relu Ionescu va deveni șef la "Arest", cms-șef Ioan Irimia va acționa ca ofițer la Serviciul de ordine Publică, subcomisarul Cristinel Stanciu va lucra la serviciul de Investigații Criminale, cms-șef Marian Șerbulea va lucra la serviciul "Cabinet", iar cms-șef Marian Cristian va activa la Compartimentul Juridic. Ceea ce pînă la urmă nu-i așa de rău.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU