Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 4084 > Eveniment Nr. 4084 de vineri, 23 decembrie 2011  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Eveniment

Războiul rovinietei


Transportatorii în comun s-au asociat și au dat în judecată Compania de Drumuri

Prima decizie a confirmat exceptarea de la plata taxei de drum a unuia dintre transportatori

articol de: Alexandra MUȚIU
Mijloacele de transport în comun din municipiu care circulă în direcția Mărăcineni întorc chiar pe sub pod și de fiecare dată cînd fac asta firma mai primește un proces-verbal. Transportatorii buzoieni, sătui de această situație, s-au unit într-o asociație și au dat în judecată Compania de Drumuri și Autostrăzi din România. 
Toți transportatorii buzoieni care au trasee în municipiu au fost scutiți de plata rovinietei prin lege, pentru că traseul este doar în oraș. Din nefericire, în septembrie, printr-o decizie, scutirea a fost anulată de Compania Națională de Drumuri și Autostrăzi din septembrie, dată de la care a început să curgă cu procese-verbale de constatare a contravenției la firmele de transport. "Amplasîndu-se cele două camere de luat vederi la ieșirea spre Mărăcineni, aceste autovehicule care efectuează transportul în comun, pe raza municipiului, trebuie să se întoarcă pe podul de la Mărăcineni și formînd acea buclă pe care o știți, evident că sînt înregistrate imediat", a spus avocatul Adrian Tudorancea.

Transportatorii privați au dat în judecată Compania de Drumuri
Toate cele 16 autovehicule de transport în comun au fost sancționate după ce au traversat podul. Ei au primit cîte 30 sau chiar 40 de amenzi. Mai mult, nici microbuzele Consiliului Local nu au scăpat. Așa că transportatorii privați s-au unit și au dat în judecată Compania de Drumuri: "Au fost emise procese-verbale chiar și după ce inițial CNDADR a exclus din baza de date scutite. Ulterior, în septembrie, ne-au anunțat că nu mai figurăm în baza de date cu autovehicule scutite de achitarea contravalorii rovinietei. Ca urmare a acestei decizii a CNADR, asociația RAPID 2000 a făcut demersurile necesare pentru a obliga CNADR-ul să ne reintroducă în baza de date ca vehicule scutite de achitarea valorii rovinietei", a spus juristul Eugen Voinea, Asociația Transporatorilor Autorizați din România. Primul termen în acest proces va fi anul viitor, iar șansele de reușită sînt mari, mai ales că prima decizie pentru unul dintre transportatori a venit deja. Prin intermediul că­reia acesta este în mod legal exceptat de la plata rovinietei pe pod.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU