Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 4080 > Eveniment Nr. 4080 de luni, 19 decembrie 2011  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Eveniment

Neatenția i-a costat!


Doi copii se luptă să trăiască după ce au fost loviți de o mașină

Doi frați, unul de 10 ani, iar celălalt de 14, se află în stare gravă la un spital din Capitală după ce au fost accidentați grav de o mașină

articol de: Florin ZAFIU
   Doi copii se luptă să trăiască după ce au fost loviți de o mașină
 
Dramă, sîmbătă dimineață, în familia unor buzoieni din comuna Vadu Pașii, după ce copiii trimiși la un magazin pentru a face cumpărături, au fost accidentați grav de o mașină. Pentru că viața lor atîrna de un fir de păr, medicii Spitalului Județean au cerut sprijin specialișilor de la Spitalul de Urgență "Prof. Dr. Bagdasar - Arseni" din Capi­tală, acolo unde cei doi frați au fost transferați cu ajutorul unei Ambulanțe și a unui elicopter SMURD. Oamenii legii au deschis o anchetă pentru a se lămuri în privința modului în care s-a petrecut evenimentul rutier. Din primele cercetări pare că vina aparține atît șoferului, cît și a celor doi copii.

Mașina circula cu viteză mare
O clipă de neatenție, o privire aruncată într-o direcție greșită poate conduce la o tragedie, așa cum s-a întîmplat sîmbătă, în jurul orei 10.30, pe o șosea din satul Băjani, comuna Vadu Pașii. Doi frați, unul în vîrstă de 10, altul de 14 ani, au fost trimiși la magazin pentru a cumpăra cîteva alimente. Împreună au ales să meargă pe bicicletă, fratele cel mic pe cadru și cel mare la peda­le. După ce au parcurs o parte din drum, cei doi au dorit să întoarcă bicicleta pentru a putea ajunge pe un drum secundar acolo unde se afla de fapt și magazinul. Nu au fost atenți, în momentul în care au ajuns pe mijlocul șoselei, la faptul că din sens opus se apropia cu viteză un autoturism. Au fost loviți în plin de mașină deși șoferul de 49 de ani din Robeasca s-a străduit să frîneze. Circula cu viteză foarte mare, fapt demonstrat de urma lăsată pe asfalt.

Transferați la București în stare gravă
Primii ajunși la fața locului au fost paramedicii SMURD care au reușit să îi transporte pe cei doi la Spitalul Județean Buzău. Starea lor era gravă, ambii fiind aduși în comă. După ce au fost stabilizați la Spitalul Județean, medicii de la Urgențe au ajuns la concluzia că nu mai rămîne nimic de făcut decît să îi transfere la o unitate spitalicească din București pentru a primi îngrijiri medicale de specialitate. Meleru Andreea, medicul de gardă de la secția UPU - SMURD, a precizat că victimele au fost aduse cu multiple traumatisme cranio - cerebrale. Pentru că erau foarte grav s-a luat decizia transferului lor către Spitalul de Urgență "Prof. Dr. Bagdasar - Arseni" din Capitală. Cel de 14 ani a fost transportat cu ajutorul unei Ambulanțe și cel mai grav, băiatul de 10 ani, a fost preluat de un elicopter SMURD. Gheorghe Colăcel, inspectorul de la Poliția Rutieră, care cercetează cazul, a declarat că cei doi copii nu s-au asigurat în momentul în care au virat spre stînga, pe DJ 203 K, și au fost loviți în plin de un șofer care circula regulamentar din sens opus. Ancheta va stabili dacă șoferul circula cu viteză pentru că urmele de frînă ar conduce la o asemenea concluzie.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU