Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 4079 > Eveniment Nr. 4079 de sambata, 17 decembrie 2011  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Eveniment

Exploatați chiar de propriii părinți


Copilărie furată și suflete chinuite

Copiii proveniți din familiile evacuate în primăvară de pe strada Victoriei sînt trimiși zilnic la cerșit sub supravegherea adulților, fără ca autoritățile să reacționeze

articol de: Florin ZAFIU
  Copilărie furată și suflete chinuite
 
Cînd toată lu­mea le plîngea de milă și încerca să-i ajute, membrii unor familii nevoiașe și-au găsit să trăiască pe spinarea copiilor.Copii care sînt trimiși în fiecare zi la cerșit, iar autoritățile noastre se fac că nu văd asta. Cazul a fost și în atenția Protecției Copilului, și în atenția Poliției, dar, nici una, nici alta dintre instituții nu i-a găsit pe minori în stradă. I-au găsit reporterii Focus Tv care, în cîteva zile consecutive, i-au filmat pe micuți în timp ce stau la mila publică, chiar în fața locuinței. Familiile din care provin acești copii sînt cele evacuate în primăvară, de pe strada Victoriei, dintr-o locuință socială pe care au distrus-o. S-au mutat pe prundul rîului Buzău și de acolo, într-o noapte cînd au fost pe punctul de a fi luați de ape, au fost duși într-o altă locuință socială. Și înainte, dar și după aceste două momente au existat suspiciuni și reclamații clare cu privire la faptul că minorii sînt trimiși la cerșit.  De altfel, nici nu era greu de demonstrat pentru că acești copii cerșeau chiar în fața locuinței. Alteori, erau duși în marile intersecții ale orașului sub supravegherea unuia dintre adulți. Răspunsul autorităților în legătură cu aceste cazuri e halucinant. Ceea ce era la vedere, polițiștii și asistenții sociali nu au văzut. Asta pentru că probabil, ar fi trebuit să iasă din birouri ca să constate, ceea ce au surprins foarte ușor ca­me­rele de luat vederi.

Născuți sub zodia sărăciei și a nenorocului
N-au altă vină decît aceea de a fi fost aduși pe lume de părinți care n-au milă de ei. Acești copiii sînt trimiși, în fiecare zi, la cerșit. Adulții, părinții lor, n-au alte venituri, dar nici nu se duc să muncească. De ce ar face-o cîtă vreme din exploatarea propriilor copii reușesc să trăiască și nimeni nu-i trage la răspundere pentru asta. Născuți sub zodia sărăciei și a nenorocului, cu o copilărie furată, aceste suflete chinuite ar trebui să găsească sprijin la autoritățile statului. Asistența Socială și  Poliția ar fi trebuit să pună demult capăt coșmarului, mai ales că au avut sesizări punctuale. "În urmă cu cîteva luni am primit o sesizare în acest sens, mai exact în luna aprilie a anului curent. La acel moment am făcut demersurile specifice, am făcut o solicitare către IPJ Buzău, care pentru acea perioadă, nu a sesizat existența unui astfel de fenomen", a precizat Claudia Roșioru, director DGASPC.  Nici Poliția nu confirmă. "În cadrul acțiunilor desfășurate de polițiștii Biroului de Ordine Publică Buzău, membrii celor două familii nu au fost depistați în timp ce apelau la mila trecătorilor", a precizat și cms. Florina Crucianu, purtătorul de cuvînt al IPJ Buzău. Și dacă nici Poliția și nici asistenții sociali nu au reușit să-i salveze, copiii sînt tot în stradă, cerșind mila publică. Ce urmează acum, rămîne de văzut. Să sperăm că o nouă anchetă îi va scoate din birouri în stradă, în primul rînd pe polițiști. Acolo vor putea să constate realitatea și să-și facă treaba pentru care au îmbrăcat uniforma de polițiști. Apoi, va fi treaba Protecției Copilului să meargă în instanță pentru a apăra drepturile acestor copii. Dacă nu, îi vom găsi din nou, la cerșit, așa cum se întîmplă de luni de zile.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU