Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 4074 > Eveniment Nr. 4074 de luni, 12 decembrie 2011  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Eveniment

60 de firme au vrut să încheie anul fără datorii la stat

Fiscul a emis decizii de anulare a penalităților pentru o sumă de 105.550 lei, fiind stinse totodată obligații fiscale principale și dobînzi aferente acestora de 970.490 lei

articol de: Vali MARINESCU
Pe final de an, peste 50 de firme buzoiene au scăpat de povara datoriilor. Asta pentru că, o modificare a Codului Fiscal le-a scutit de penalități și jumătate din majorările de întîrziere. Totul cu o condiție: să achite debitele. Din această afacere a ieșit cîștigat și statul care a recuperat aproape un milion de lei, numai de la datornicii din Buzău, dar și agenții economici care se afundaseră în datorii.

Au plătit debitele și au scăpat de povara penalităților și majorărilor
Pentru diminuarea poverii fiscale a contribuabililor și încurajarea plății voluntare a obligațiilor fiscale restante, s-au adoptat măsuri în favoarea contribuabililor care înregistrează obligații restante la 31 august 2011. Mai exact, potrivit O.G. nr. 30/2011 pentru modificarea și completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul Fiscal, precum și pentru reglementarea unor măsuri financiar fiscale, a Ordinului 2604 din 3 octombrie 2011 privind aplicarea prevederilor art. XI din Ordonanța 30/2011, se pot anula penalitățile de întîrziere, precum și o cotă de 50 % din majorările de întîrziere aferente acestor obligații fiscale principale, dacă obligațiile principale și dobînzile aferente acestora sînt stinse prin plată sau compensare pînă la data de 31 decembrie 2011. Măsura prin care Guvernul a decis să-i ierte pe datornici de penalitățile de întîrziere, dar și de 50 la sută din valoarea majorărilor de întîrziere, s-a dovedit a fi benefică și pentru bugetul de stat, și pentru mediul de afaceri. Pînă în prezent, s-au emis 56 decizii de anulare a penalităților pentru o sumă totală de 105.550 lei. Pentru a beneficia de această facilitate operatorii economici au stins obligații fiscale principale și dobînzi aferente acestora în sumă totală de 970.490 lei. Astfel, societățile respective și-au plătit debitele și au scăpat de povara unor majorări și penalități.

Facilități și pentru plata debitelor pînă pe 30 iunie 2012
Altele se pot angaja să achite restanțele pînă la jumătatea anului viitor și li se șterg pe jumătate penalitățile și majorările de întîrziere. "Potrivit aceleiași reglementări, se reduc cu 50 % penalitățile de întîrziere, precum și cu 50 % o cotă de 50 % din majorările de întîrziere aferente acestor obligații fiscale principale, dacă obligațiile principale și dobînzile aferente acestora, sînt stinse prin plată sau compensare pînă la data de 30 iunie 2012", a precizat putătorul de cuvînt al Direcției Generale a Finanțelor Publice Buzău, Lucica Eftimie.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU