Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 4068 > Eveniment Nr. 4068 de luni, 5 decembrie 2011  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Eveniment

Doar cu atestat,


Polițiștii examinatori pentru permisul auto vor fi evaluați o dată la 5 ani

Potrivit noii legi, examenul va conține două probe, una scrisă și una practică

articol de: Laura SANDU
Din luna ianuarie, agenții de poliție care participă la examenele practice pentru obținerea permisului auto vor fi verificați în traseu la proba practică, o data la 5 ani, cel puțin o jumătate de zi. De asemenea, examinatorii vor fi evaluați anual privind îndeplinirea atribuțiilor de serviciu. Examinatorii trebuie să absolve un curs prin care aceștia vor fi instruiți pentru a dobîndi cunoștințe, aptitudini și competențe necesare evaluării performanțelor unei persoane care susține examenul practic pentru obținerea permisului de conducere.

"Picații" vor fi reexaminați după susținerea unui nou curs
Examenul pentru agenții de poliție care vor să obțină atestatul de examinator cuprinde două probe. Este vorba despre o probă scrisă și una practică. Proba scrisă este eliminatorie, iar candidații trebuie să rezolve un test grilă cu 50 de întrebări, pe parcursul a 60 de minute, pentru a le fi verificate cunoștințele teoretice acumulate. Proba practică, care se desfășoara în trafic, are o durată de 45 de minute și evaluează cunoțintele, aptitudinile și competențele pe care examinatorul trebuie să le aibă pentru a evalua corespunzător persoana ce susține examenul practic pentru obținerea permisului de conducere. Cei care au fost respinși la primul examen pot susține un nou examen în termen de 30 de zile calendaristice de la data primei examinări. Dacă un candidat nu promovează examenul nici de această dată, el poate fi reexaminat numai după ce susține un nou curs. Astfel, fiecare examinator va fi supus unei verificări pe parcursul desfășurării examenelor de conducere în traseu la proba practică, o dată la 5 ani, pentru o perioadă minimă cumulată de cel puțin o jumătate de zi, monitorizîndu-se activitatea acestuia pe parcursul mai multor examene la proba practică.
De asemenea, cei care nu și-au desfășurat activitatea de examinare pe parcursul unei perioade de cel puțin doi ani, își pot relua activitatea numai după absolvirea unui examen.

Competențe privind aspectele tehnice și fizice ale vehiculelor
De asemenea, examinatorul pentru permisul auto trebuie să aibă noțiuni referitoare la cunoașterea și înțelegerea conducerii vehiculului, competențe privind evaluarea abilităților și comportamentului candidaților care susțin proba practică a examenului, precum și aptitudini personale de conducere pentru care se solicită atestarea. Totodată, este necesar ca examinatorul să cunoască unele aspecte tehnice și fizice ale vehiculelor.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Astăzi, un nou exercițiu de alarmare a populației
Rujeola a băgat Spitalul Județean în carantină

Click aici pentru toate articolele din categoria Eveniment

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU