Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 4066 > Eveniment Nr. 4066 de vineri, 2 decembrie 2011  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19





Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro




Eveniment

Pentru pofticioși


"Drumul sarmalelor", un nou produs turistic românesc

Zeci de bucătari s-au întrecut pentru a arăta care este cea mai gustoasă rețetă de sarmale

articol de: Florin Zafiu
ANTREC România a lansat un nou produs turistic denumit "Drumul Sarmalelor". Ieri, de Ziua Națională, la Monteoru, zeci de bucătari s-au întrecut pentru a arăta care este cea mai gustoasă rețetă de sarmale. Bineînțeles că fiecare pensiune a prezentat cîte un produs specific astfel încît, în cele din urmă toate sărmăluțele au fost premiate. "Drumul sarmalelor" a pornit în acest an de la Buzău, însă toate pensiunile din Moldova vor încerca anul viitor să îl continue și să organizeze un concurs asemănător. Pe lîngă produsul tradițional românesc, bucătarii au dat dovadă de măiestrie și au prezentat zeci de bucate care mai de care mai delicioase. Sărbătoarea "Drumul sarmalelor" a debutat printr-un concurs de învelit sarmale, la care au participat zeci de copii, elevi ai unor școli din mediul rural. Îndrumați de specialiști bucătari, copiii au dat dovadă că produsul specific și reprezentativ al românilor este încă pe mîini bune.

Sărbătoarea sarmalelor
După întrecere, pensiunile din județul Buzău au expus cele mai gustoase sarmale care au ajuns vreodată să fie degustate de către turiști. Fie că au fost preparate din carne de păstrăv, carne de oaie, sau din compoziții de post, bucatele au fost de la înălțime. "Drumul sarmalelor" va fi continuat la anul de către pensiunile din Moldova, ANTREC România avînd în plan ca sărbătoarea să fie extinsă în cele din urmă la nivel național. Și asta, pentru că sărmăluțele sînt produse reprezentative ale țării noastre recunoscute și de către Uniunea Europeană. Gustul lor a depășit de mult granițele țării, astfel încît ele trebuie tratate ca atare, adică sărbătorite, stropite din plin cu vin și apoi degustate.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Amețiți sau fără permis
Candidați slab pregătiți
Medici noi la Secția UPU a Spitalului Județean

Click aici pentru toate articolele din categoria Eveniment

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU