Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2410 > Eveniment Nr. 2410 de marti, 20 iunie 2006  
 

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Eveniment

Afacerea "Bancomatul"


Doi tineri se pregăteau să dea lovitura de grație băncilor

articol de: Mărgărit GROSU

Doi buzoieni de 21, respectiv 22 de ani au fost prinși în timp ce goleau bancomatele cu carduri false. Polițiști din cadrul Serviciului Județean de Combatere a Criminalității Organizate Buzău au organizat o acțiune pe linia combaterii criminalității informatice, la care au participat și luptători din cadrul Detașamentului de Poliție pentru Intervenție Rapidăal I.P.J. Buzău, ocazie cu care au fost prinși în flagrant doi tineri în vîrstă de 21, respectiv 22 ani, ambii din Buzău, studenți, în timp ce accesau neautorizat A.T.M.-ul (bancomat) aparținînd sucursalei buzoiene

În momentul depistării, asupra făptuitorilor au fost găsite 5 carduri bancare contrafăcute și suma de 1.670 RON provenită din operațiuni neautorizate.
Informații bancare... la domiciliu
Cu ocazia perchezițiilor efectuate la domiciliile celor doi, a mai fost depistate un card contrafăcut, precum și informații bancare ce urmau să fie utilizate în vederea contrafacerii altor carduri. De asemenea, au fost ridicate o unitate centrală de calculator și un laptop utilizate de către suspecți în activitatea infracțională. Precizăm că unul dintre făptuitori a fost surpris în flagrant de către polițiștii serviciului și cu cîteva zile înainte, în timp ce accesa neautorizat cu 4 carduri bancare contrafăcute A.T.M.-uri de pe raza municipiului Buzău, la acea dată procurorii din cadrul D.I.I.C.O.T. -Biroul Teritorial Buzău luînd împotriva acestuia măsura interzicerii părăsirii teritoriului României.
Complicele rămîne liber
În cauză a fost întocmit dosar penal care a fost declinat spre competentă soluționare la D.I.I.C.O.T -Biroul Teritorial Buzău, împotriva celor doi tineri fiind pusă în mișcare acțiunea penală sub aspectul săvîrșirii infracțiunii de deținere fără drept a unor informații bancare și utilizare a unui instrument de plată electronic falsificat. La propunerea procurorilor, Tribunalul Buzău a dispus arestarea preventivă a celor doi tineri, pe o perioadă de 29 de zile. Cu ocazia cercetărilor ulterioare, s-a stabilit participarea la activitatea infracțională a unui al treilea tînăr, în vîrstă de 24 ani, de asemenea din Buzău, acesta fiind învinuit pentru același gen de fapte și cercetat în stare de libertate, fiind identificat și un autoturism de proveniență străină achiziționat cu sumele obținute din activitatea infracțională, cu privire la care s-a luat măsura aplicării sechestrului asigurător.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU