Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 4048 > Eveniment Nr. 4048 de joi, 10 noiembrie 2011  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Eveniment

Război la Rîmnicu Sărat


Două sute de persoane au încercat să linșeze un executor judecătoresc

Un cămătar, venit cu reprezentantul legii pentru a-și însuși o casă pusă drept garanție pentru un împrumut, a fost scos din mulțime de mascați

articol de: Mona-Liza STANCIU
  Două sute de persoane au încercat să linșeze un executor judecătoresc
 
Scandal monstru ieri în cartierul Zidari din Rîmnicu Sărat. A fost nevoie de intervenția mascaților după ce un executor judecătoresc a fost atacat de circa 200 de romi care au sărit în ajutorul unei familii evacuată din propria locuință. Vecinii familiei din Zidari povestesc că rîmnicenii ar fi împrumutat recent de la un cămătar din Focșani, 5 mii euro și au garantat cu locuința. Nu au reușit să achite la timp datoria astfel că suma a ajuns încet, încet la 75.000 euro. Pentru că împrumutul a fost garantat cu casa, cămătarul l-a dat în judecată pe bărbat și a cîștigat în Instanța locuința acestuia. Ieri, focșăneanul s-a prezentat cu un executor judecătoresc pentru a pune sechestru pe locuință.

S-au folosit gazele lacrimogene pentru a liniști spiritele
În momentul în care s-au trezit cu executorul la ușă, oamenii s-au revoltat. În ajutorul lor au sărit și alți localnici, astfel că s-au strîns circa 200 de persoane. Cînd executorul a vrut să plece, ro­mii au început să arunce cu pietre. Spiritele s-au încins, astfel că a fost nevoie de suplimentarea forțelor de ordine. Oamenilor legii li s-au alăturat polițiști din municipiul Rîmnicu Sărat, dar și din Buzău, precum și o echipă de jandarmi. Pentru ca situația să nu degenereze, polițiștii s-au văzut nevoiți să utilizeze gaze lacrimogene. Cu ochii împăienjeniți de gazele lacrimogene, oamenii au rămas ore bune în fața casei puse sub sechestru.

Au ajuns în stradă
Familia care și-a pierdut casa a ajuns în stradă. Oamenii au plecat din locuință doar cu hainele de pe ei. Familia își va putea recupera bunurile abia după o nouă vizită a executorului. Polițiștii continuă cercetările și încearcă să îi identifice pe toți rîmnicenii implicați în acest scandal.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU