Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2397 > Eveniment Nr. 2397 de luni, 5 iunie 2006  
 

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Eveniment

Cu două săptămîni înainte de testele naționale:


Fișele cu opțiuni dau iar dureri de cap

articol de: Sorin DINCO

Elevii trebuie să exerseze foarte bine, alături de părinți și de dirigintele clasei, completarea fișei cu opțiuni pentru admiterea la liceu și școli de arte și meserii. Cu două săptămîni înainte de susținerea testelor naționale, celor ce vineri, 9 iunie a.c., vor absolvi clasa a VIII-a li s-a pus la dispoziție și varianta electronică de orientare în admitere. Mai sînt cinci zile de școală, timp pentru ultimele pregătiri.
Cum se folosește "orientarea electronică" în admiterea
la liceu
Pe site-ul http://admitere.edu.ro/ a fost publicată aplicația "Orientarea pentru Admitere", în scopul sprijinirii candidaților în alegerea celor mai bune opțiuni pentru admiterea la liceu și școli de arte și meserii. Candidații au posibilitatea de a-și verifica șansele de admitere la licee și specializări specifice, de a selecta și ordona specializările dorite și de a tipări fișe de înscriere. Listele de opțiuni se pot consulta în broșurile de Inspectoratul Școlar Județean și distribuite în școli la începutul lunii mai a.c., formatul fișei tipărite fiind cel oficial. Aplicația de orientare poate fi accesată de fiecare elev, prin înregistrare ca utilizator cu parolă. Se alege, apoi, județul în care dorește să candideze, urmat de completarea datelor personale conform fișei de înscriere. Elevul elimină specializările pe care nu dorește să le ia în calcul, obținînd o listă de opțiuni, ordonate automat în funcție de ultima medie de admitere din anul anterior la fiecare specializare. În funcție de media pe care anticipează că o va obține, elevul poate afla ce șanse are de a fi admis la liceul preferat. Răspunsul se obține în cîteva secunde și cu un efort minim.
Ultimele pregătiri
Înscrierea în licee sau în școli de arte și meserii de stat se face fără examen, pe baza mediei de admitere, în care media generală obținută la testele naționale (respectiv la examenul de capacitate, pentru absolvenții de pînă în anul 2003 inclusiv) are o pondere de 50%, iar media generală de absolvire a claselor V - VIII are o pondere de 50%. Înscrierea în licee sau în școli de arte și meserii, la învățămîntul de zi, a candidaților care au promovat testele naționale se face prin repartizare computerizată, în ordinea descrescătoare a mediilor de admitere, în baza opțiunii candidatului pentru filiera, profilul, specializarea sau domeniul respectiv și în limita locurilor aprobate, prin planul de școlarizare, pentru unitățile școlare finanțate de la bugetul de stat. Repartizarea computerizată în învățămîntul liceal și profesional de stat a absolvenților clasei a VIII-a care au promovat testele naționale și care nu împlinesc 18 ani pînă la data de 31 decembrie 2006 va avea loc în data de 14 iulie 2006. Vineri, peste 5.500 elevi buzoieni de clasa a VIII-a termină cursurile. Prima probă a testelor naționale are lor luni, 19 iunie a.c. 

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU