Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2397 > Eveniment Nr. 2397 de luni, 5 iunie 2006  
 

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Eveniment

Ploaia a făcut prăpăd


Grindina a avariat serios 25 de autoturisme la Pogoanele

articol de: Florina Arghir Popescu
Grindina a avariat serios 25 de autoturisme la Pogoanele
 

Ploaia a făcut din nou prăpăd în acest week-end la Buzău. În unele zone, fenomenele meteorologice au creat adevărate scene de coșmar. În trei localități din județ a bătut piatra, distrugînd în totalitate cele mai importante culturi agricole. Potrivit datelor puse la dispoziție de Prefectură, în unele zone piatra a distrus mai multe gospodării și autoturisme.
Piatra a distrus culturi agricole importante
Trei localități din județul Buzău au fost afectate vineri seară de căderi masive de piatră. Din datele puse la dispoziție de purtătorul de cuvînt al instituției prefectului, Timotei Oprea, piatra a distrus numeroase culturi: 667 hectare de grîu, 410 hectare porumb, 610 hectare de floarea soarelui, 30 hectare de orz și 178 hectare de soia. Potrivit aceleiași surse, urmează ca Prefectura să întocmească zilele acestea o situație a pagubelor produse de ploi care va fi trimisă la Guvern, însoțită de o cerere de  ajutoare de urgență.
Case și anexe distruse
Cele mai afectate zone au fost Scutelnici, Pogoanele și Luciu. Numeroase anexe gospodărești au fost distruse, iar în orașul Pogoanele piatra a distrus și un număr de 25 de autoturisme. Din datele pe care le avem rezultă că sîmbătă dimineața s-a procedat la o primă evaluare a pagubelor. Autoritățile din cele trei comune au promis că, pînă cel tîrziu mîine, vor pune la dispoziția Prefecturii situația finală a distrugerilor provocate de căderile de piatră de vineri, pentru a putea fi întocmită raportarea la Guvern.  

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU