Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2397 > Eveniment Nr. 2397 de luni, 5 iunie 2006  
 

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Eveniment

Socotind că se află pe mari zăcăminte de gaze naturale,


Procurori, avocați, investitori italieni și latifundiari se bat pe terenurile de la C.A. Rosetti

articol de: (D.G.)
Procurori, avocați, investitori italieni și latifundiari se bat pe terenurile de la C.A. Rosetti
 

Afacerile cu terenuri par a fi cele mai profitabile întreprinderi din perioada post decembristă. De pildă, la C.A. Rosetti, de la începutul acestui an, s-au vîndut peste 3000 de hectare de teren agricol la prețurile aferente. Explozia tranzacțiilor are la bază anunțul făcut de primarul Cînjău că în zonă s-au descoperit mari zăcăminte de gaze naturale.

Prețul terenurilor va crește exponențial
Bineînțeles, achiziționarea va deveni profitabilă în momentul în care statul va fi interesat să exploateze zăcămintele. Deocamdată, s-au montat două sonde și se prevede a se mai înființa încă patru. Prin urmare, chiar dacă nu se știe cît gaz există, e de presupus că în momentul în care România va fi nevoită să extragă gazul de la C.A. Rosetti prețul terenurilor expropiate în vederea amplăsării de sonde va crește exponențial. Însă, deocamdată, nimeni n-a certificat în mod oficial că la C.A. Rosetti există o mare cantitate de gaz care va fi exploatată în curînd.
Și dacă nu...
Și asta, normal, din rațiuni strategice. La toate acestea s-au mai adăugat și informațiile conform cărora tot la C.A. Rosetti un investitor austriac dorește să amplaseze mori de vînt pentru producția de energie ieftină. Cu certitudine că și această afacere este o oportunitate imobiliară. Ce ne facem însă dacă nici gaz nu e prea mult, iar austriacul moare și totul nu-i decît un joc al primarului Cînjău a de a crește nivelul tranzacțiilor? 

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU