Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3963 > Eveniment Nr. 3963 de marti, 2 august 2011  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Eveniment

Examenul de suplinire va fi scris


Se schimba regulile jocului în sistemul de învățămînt

Nota minimă de ocupare a unui post va fi 5, iar sindicatele par a fi de acord cu această inițiativă

articol de: (Mirela Dumitru)
Se schimba regulile jocului în sistemul de învățămînt
 
Reforma sistemului de învățămînt continuă cu modificări aduse chiar pe ultima sută de metri. O nouă schimbare la față a Metodologiei Mișcării Personalului Didactic s-a produs zilele acestea. Nemulțumit de notele slabe obținute de unii dintre dascălii ce au susținut examenul de Titularizare, ministrul Educației a hotărît să ia măsuri. Daniel Funeriu a hotărît printr-un ordin de ministru ca examenul de Suplinire de pe 3-4 august se va desfășura într-o manieră identică cu cea de la examenul de Titularizare constînd în probe scrise și supraveghere video. În perioada 1-2 august se va realiza revalidarea dosarelor de suplinire. Sînt programate pe 3 august probele practice sau orale corespunzătoare profilului urmînd ca pe 4 august să se susțină proba scrisă a disciplinei de examen. Anul acesta sînt oferite pentu suplinire aproximativ 300 de posturi cu norme întregi sau numai fracționate. Tentativele de fraudare se vor înlătura prin folosirea camerelor de supraveghere în toate sălile de examen. Persoanele care au fost eliminate de la concursul de Titularizare pentru tentativă de fraudare, respectiv copiat nu pot participa la examenul de suplinire de săptămîna viitoare. În anii trecuți examenul de suplinire era o probă orală.

Șanse pentru cei capabili

"Acest examen pentru Suplinire începînd de anul acesta va fi examen scris elaborat de MECTS în toate centrele de la nivel național și va fi supravegheat video. Se va desfășura la fel ca examenul de Titularizare. Trebuie să oferim șanse celor capabili să ocupe posturile titularizabile rămase neocupate", a precizat inspectorul școlar general Florina Stoian. Oferta este destul de bogată, însă rămîne de văzut dacă și cadrele didactice care se vor prezenta la examen vor reuși să obțină minim nota cinci, condiția esențială pentru ocuparea unui post în învățămînt.

Schimbăm regulile în timpul jocului

Sindicatele din învățămîntul buzoian sînt de acord cu această modificare însă nu sînt de acord cu faptul că aceste modificări sînt făcute pe ultima sută de metri. Conform liderului Sindicatului Învățămîntului Preuniversitar, Ion Dobre: "Da, acesta ar putea fi o decizie bună. Cînd ne vom trezi și vom fi consecvenți? Nu poți să schimbi regulile în timpul jocului. Vedem că în ultimul timp ce se visează noaptea se aplică ziua." Afișarea rezultatelor examenului de Suplinire se va realiza pe 8 august, contestațiile depunîndu-se pe 8 și 9 august. Iar rezultatele finale se vor afișa pe 11 august.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU