Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3919 > Eveniment Nr. 3919 de vineri, 10 iunie 2011  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Eveniment

E varză, fraților!


Primăriile, pline de condamnați

Administrațiile locale, locul unde legea nu are loc

articol de: (F.Z.)
Primăriile, pline de condamnați
 
Un viceprimar și-a dat demisia pentru că încasa pensie și salariu, un primar își va pierde funcția pentru fals material în înscrisuri oficiale și un consilier local a fost eliberat din funcție, după ce a participat la ședințe fără să îl întrebe nimeni de sănătate, fiind condamnat după ce a participat la o bătaie. Debandada din comunele județului a fost expusă de către conducerea Prefecturii, iar problemele nu se opresc aici. Secretarii consiliilor locale ieșiți de sub tutela Prefecturii nu mai răspund decît în fața primarilor în cazul în care calcă strîmb.

Problema s-a rezolvat

În județul Buzău încă mai există persoane care cumulează salariul de la stat cu pensia, iar sumele nu sînt deloc de neglijat. Unul dintre aceste persoane este chiar viceprimarul comunei Unguriu, Ștefan Tănăsescu, iar cazul a ieșit la iveală după un control comun al Inspectoratului Teritorial de Muncă și al Casei de Pensii. Prefectul Paul Beganu a declarat în cadrul unei conferințe de presă că viceprimarul încasa o pensie substanțială. Florin Ristea, primarul comunei Năieni, a precizat însă că între timp problema s-a rezolvat. Pe parcursul săptămînii trecute fostul viceprimar, pensionar după o lungă carieră de procuror în cadrul Curții de Conturi, și-a dat demisia și a rămas cu pensia de 10.000 de lei.

Penalul Lucel, consilier local

Neregulile din sînul administrațiilor locale nu se opresc aici. Un fost primar care și-a bătut un consătean în direct în timpul unei emisiuni tv pentru că îl reclamase, condamnat la închisoare cu suspendare, și-a continuat activitatea într-o funcție publică pe postul de consilier local. Este vorba despre fostul primar al comunei Năieni și ulterior consilier local, Lucel Zecheru. După ce timp de doi ani și-a exercitat funcția de consilier fără a fi întrebat de către nimeni dacă are sau nu dreptul, actualii consilieri locali au luat decizia abia luna trecută să îl elibereze din funcție.

Bîtu, condamnat

Un alt ales local care va trebui să părăsească funcția publică este primarul comunei Calvini, Valeriu Bîtu. Prefectul Paul Beganu a mai declarat că, după ce va primi decizia Curții de Apel Ploiești, că va fi suspendat, iar atribuțiile vor pica pe umerii viceprimarului. Acesta a fost condamnat pentru fals material în înscrisuri. Secretarii din primării sînt ultimii de pe lista de nemulțumiri ale Prefecturii. După ce aceștia au ieșit de sub supravegherea reprezentantului Guvernului în teritoriu și sînt subordonați primarilor, relațiile inter-instituționale au fost afectate. Din lipsa unui dialog cu Prefectura, nenumărate hotărîri de consilii locale au fost declarate ilegale și anulate.

 

COMENTARII

pasarica:
Cand legea este pentru....fraieri
Ia mai cautati voi si pe la Prefectura si la Primaria Buzau ,ca mai sunt destui din acestia.Despre unul Voicu - fost militar - care mai este si sef de partd nu stiti nimic?Poate il intrebati pe Victoras mocanu.Sau astia sunt ..."intangibili"? Si mai sunt multi altii ca asta.Dar deh,au...."protectie politica"!
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU