Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3911 > Eveniment Nr. 3911 de miercuri, 1 iunie 2011  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Eveniment

Situație inedită pentru o familie de buzoieni


Epopeea poliței de asigurare

O familie a găsit în sertar o asigurare de acum 40 de ani și nu știe dacă o poate încasa

articol de: (F.Z.)
Epopeea poliței de asigurare
 
Ce ar fi dacă, la un moment dat, într-un sertar, găsiți aruncată o poliță de asigurare pe viață? Probabil că v-ați gîndi că Dumnezeu v-a pus mîna în cap... Mai mult ca sigur ați da fuga la un broker sau la o societate de asigurări pentru a încasa suma de bani. Totuși viața nu este un film de acțiune, iar dacă po­lița de asigurare datează de mai bine de 40 de ani atunci mai mult ca sigur visul îmbogățirii peste noap­te se prăbușește. Într-o astfel de situație se află o familie din Buzău care a găsit printre acte o poliță de asigurare, însă nu știu dacă pot beneficia de pe urma ei.

Încheiată în 1970

În urmă cu cîteva luni, decesul unei bătrîne în vîrstă de 91 de ani lăsa în urmă, în sînul unei familii din municipiul Buzău, regrete și tristețe, dar și o poliță de asigurare. Documentul a fost găsit printre acte în momentul în care familia dorea să aducă îmbunătățiri locuinței în care femeia a locuit de-a lungul vieții. Crezînd că poate aduce oarecare beneficii financiare, moștenitorii s-au gîndit că asigurarea poate fi încasată. Totuși ea a fost întocmită în 1970, iar societatea de asigurări ADAS, care a încheiat-o, nu mai există. Nicolae Codreanu, fiul femeii decedate,  este conștient de faptul că totuși polița nu îi va aduce un sac de bani, însă încearcă marea cu degetul poate vreo firmă de asigurări îi va deconta vreun ban. Avînd în vedere criza prin care trecem, nici un leuț parcă nu ar strica într-o gospodărie.

Există anumite întrebări

Și specialiștii sînt surprinși de existența unui astfel de document. Polița de asigurare găsită prin sertar ar putea aduce cîțiva bani, însă după ce moștenitorii trebuie să se pună la punct cu mai multe documente. Este foarte probabil ca ea să fi fost încasată de către bătrînă cinci ani mai tîrziu din momentul în care a fost încheiată pentru că atît este stipulată valabilitatea, este de părere Camelia Podaru, broker, administratorul unei societăți de specialitate din municipiul Buzău. În caz contrar, beneficiarii de drept ar trebui să se adreseze Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU