Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2388 > Eveniment Nr. 2388 de joi, 25 mai 2006  
 

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Eveniment

Lovitură de organigramă la Trans-Bus S.A.

articol de: (P.T.)
Lovitură de organigramă la Trans-Bus S.A.
 

Bulibășeala privind achiziționarea celor zece autobuze de către Trans-Bus S.A. Buzău pare să nu se mai sfîrșească. Dacă săptămîna trecută conducerea societății buzoiene se declara mulțumită de faptul că, în sfîrșit, s-a semnat contractul cu firma BMC Truck & Bus avînd ca obiect furnizarea a zece autobuze BMC BELDE 220 SLF model 2006, săptămîna aceasta lucrurile s-au încurcat iarăși.

Și asta pentru că Jean Șerbănoiu, contabilul șef de la Trans-Bus, refuză să semneze contractul de leasing financiar cu UniCredit România. De altfel, din cauza aceluiași contract avocatul societății a demisionat în urmă cu o lună, iar alți membri ai Consiliului de Administrație au făcut întîmpinări care din păcate nu au fost luate în seamă de nimeni. Cu toate aceste opreliști conducerea socității ține morțiș să semneze contractul cu firma bucureșteană. Oponenții spun că semnarea contractului este în contradicție cu legea achizițiilor publice, pe de o parte, iar pe de alta nu există garanția pentru plata prețului conform Legii 469/2002. De asemenea, asupra membrilor Consiliului de Administrație s-au făcut presiuni din partea unor terțe persoane pentru semnarea contractului în forma în care a fost prezentat de finanțator.
Luni după amiază a fost convocat de urgență Consiliul de Administrație al Trans-Bus și printre altele s-a votat modificarea organigramei, în sensul introducerii în schemă a funcției de director economic. S-a avut în vedere numirea pe postul nou înființat a unei persoane care să semneze contractul de leasing, iar Jean Șerbănoiu să rămînă doar simplu economist. În urmă cu trei ani Trans -Bus a fost țepuită tot printr-un contract de leasing de către bucureșteanul Călin Armen, iar conducerea de atunci în care-l includem și pe Jean Șerbănoiu este obligată să acopere prejudiciul de 1, 6 miliarde lei. Mai trebuie amintit faptul că valoarea celor zece autobuze BMC este de peste două milioane de euro, iar în cazul neplății la termen a două rate scadente, conform contractului, firma de leasing, fără somație sau judecată, vine și ridică toate cele zece autobuze, chiar dacă asta se întîmplă la ultimele două rate.  

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU