Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3893 > Eveniment Nr. 3893 de miercuri, 11 mai 2011  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai īmpreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Eveniment

Ministrul Dezvoltãrii alocã bani oraºului natal


Īn copilãrie, Elena Udrea īºi dorea sã gãseascã o comoarã īn "castelul marghiloman"

Udrea ºi vicele Ciolacu au semnat finanþare de 16 milioane de euro

articol de: (Florin Zafiu)
Īn copilãrie, Elena Udrea īºi dorea sã gãseascã o comoarã īn "castelul marghiloman"
 
Trei proiecte de anvergurã īn valoare de peste 16 milioane de euro au fost semnate de cãtre ministrul Dezvoltãrii Regionale ºi Turismului, Elena Udrea, īn scurta sa vizitã pe care a avut-o luni la Buzãu. Urgentarea semnãrii documentelor a fost explicatã de cãtre ministru ºi prin faptul cã adolescenþa ºi copilãria au fost strīns legate de respectivele proiecte. 

Ce oraº frumos...
O suitã impresionantã de miniºtri au vizitat luni municipiul Buzãu, printre altele, cu scopul de a semna finanþarea unuia dintre cele mai importante proiecte dezvoltate de cãtre admninistraþia localã, denumit "Planul integrat de dezvoltare urbanã". Īn jurul orelor 19.00 la Instituþia Prefectului a ajuns coloana oficialã īn care se aflau miniºtrii Administraþiei ºi Internelor, Traian Igaº, cel al Educaþiei, Daniel Funeriu, ºi cei mai importanþi, ministrul Dezvoltãrii, Ele­na Udrea, alãturi de prim-ministrul Emil Boc. Īncã de la primii paºi fãcuþi pe platoul din faþa Case Albe, cei doi nu au putut sã nu remarce cã Buzãul este un oraº frumos privind bulevardul N. Bãlcescu īnflorit, cu atīt mai mult cu cīt a fost preferatul ministrului Udrea pe timpul liceului ºi īn studenþie. Proiectul care vizeazã reabilitarea Parcului ºi complexului Marghiloman, a infrastructurii rutiere din cartierul Mihai Viteazu, reabilitarea centrului istoric Cuza Vodã ºi implementarea unui sistem de supraveghere cu camere video la nivelul municipiului are o valoare de peste 16 milioane de euro. 8,4 milioane vor deservi cartierului Mihai Vitezul, 700 de mii vor fi necesari implementãrii sistemului de supraveghere, diferenþa fiind folositã cu scopul reabilitãri celorlalte obiective cuprinse īn plan, a declarat viceprimarul Marcel Ciolacu. 

"nu avea nici ferestre"
Ori de cīte ori a fost ceva de fãcut la Buzãu ºi i-a stat īn putinþã a venit personal sã se implice ºi sã punã umãrul la treabã, a declarat īn debutul conferinþei de presã ministrul Elena Udrea. ªi a avut ºi de ce, cu atīt mai mult cu cīt Primãria Buzãu parcã a gīndit de aceastã datã proiectele exact dupã traseul copilãriei ministrului Dezvoltãrii: "M-am bucurat sã vãd cã unul dintre proiecte se referã la castelul Marghiloman, noi aºa īl ºtiam. Cīnd stãteam īn Micro V, bãteam de dimineaþã pīnã seara īmprejurimile castelului ºi speram sã gãsim chiar ºi o comoarã īn castelul acela aflat īn ruinã īn care oricine putea sã intre. Nu mai avea nici ferestre. Presupun cã aºa aratã ºi acum", īºi aminteºte ministrul Udrea.  

"... cīnd mergeam īn Drãgaicã, treceam pe acolo"
Nici zona Mihai Viteazu nu īi este strãinã ministrului Dezvoltãrii. Iatã cã īn cartierul īn care vor fi bãgaþi nu mai puþin de 8,4 milioane de euro, Elena Udrea se afla īn data de 22 decembrie 1989 alãturi de prieteni: "Īmi pare bine cã ºi īn cartierul Mihai Viteazul se face reabilitarea strãzilor. Cunosc bine acest cartier. Cīnd mergeam īn Drãgaicã, treceam pe acolo prin spatele cãii ferate ºi chiar īmi amintesc īn 22 decembrie, cīnd a plecat Ceauºescu, eram īn cartierul respectiv īn vizitã la niºte colegi. Sīnt multe amintiri care se leagã. Asta e. Oriunde te-ai duce cīnd semnezi proiecte la tine acasã au cu totul altã semnificaþie". ªi aºa pare cã ar fi: "Īn Monteoru am semnat un proiect de construire a unui centru de agrement pentru sportivi, pentru staþiune ºi pentru turiºtii care merg la bazinele de apã sãratã. Obiºnuiam sã le vizitez īn copilãrie. Din ce am īnþeles nu mai merg, īn stilul caracteristic". 

Muzeu, cantinã...
Mai tranºant īn declaraþii a fost prim-ministrul Emil Boc. El declarat cã de aici īnainte autoritãþile locale vor fi responsabile de implementarea proiectului. Dacã licitaþiile nu vor fi contestate ºi nu vor apãrea modificãri īn proiect, īn cel mult trei luni ar trebui sã demareze lucrãrile la cele trei proiecte.  Parcul Marghiloman ºi Vila Albatros este unul dintre principalele obiective vizate de proiectul municipalitãþii. Vizavi de acesta buzoienii sīnt de pãrere cã este de bun augur atīt timp cīt conacul Marghiloman a ajuns o ruinã. Ar putea fi transformat, mai spun aceºtia, fie īntr-o cantinã cum a mai fost, fie īntr-un muzeu.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU