Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3847 > Eveniment Nr. 3847 de miercuri, 16 martie 2011  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Eveniment

Trai, neneacă, pe banii proștilor!


Șeful Trans Bus S.A., plimbări în America și prime de jumătate de miliard de lei

Ștefan Jercan și-a dat o primă mai mare de 5 ori decît profitul unității pentru anul 2009

articol de: (D.G.)
Ștefan Jercan, managerul Trans Bus S.A., societatea care se ocupă cu transportul public de călători în Buzău, a transformat unitatea pe care o conduce într-o moșie pe care o exploatează după bunul plac. Fost milițian, Jercan și-a tras de la sine putere, o primă de 530 de milioane de lei vechi, în condițiile în care profitul societății Trans Bus S.A., la care acționar majoritar este Consiliul Local Municipal, aferent anului 2009 a fost de doar 142 milioane de lei vechi și acela obținut datorită subvențiilor venite din bugetul municipal. Dar asta nu e tot, căci Jercan s-a plimbat pe bani publici tocmai în America, de unde a venit la fel de șmecher cum a plecat.

Boc a interzis, Jercan a sfidat

Dincolo de aspectele de moralitate pe care Jercan le-a ocolit cu abilitate milițienească, ce țin de recesiunea pe care buzoianul de rînd a resimțit-o pînă în rărunchi, afacerea primei managerului de la Trans Bus S.A. are și un aspect de încălcare flagrantă a legii. Mai precis, a ordonanței nr. 79/2010, emisă de cabinetul Boc, act normativ care interzice acordarea de prime și stimulente, salariaților sau personalului din condu­cerea unităților publice locale sau centrale. Pentru Jercan, însă, legea este facultativă. Corespunzător anului 2009, Ștefan Jercan și-a dat o primă de 530 de milioane de lei vechi, în condițiile în care profitul realizat pe baza subvenției de la C.L. a fost pentru anul respectiv de 142 de milioane de lei vechi. Adică pînă de 5 ori mai mare decît profitul și, pe deasupra, pe șest, fără să fie trecută prin hotărîre de Consiliul Local și fără ca membrii Consiliului de Administrație să știe.

De la 530 la 640 milioane

Întrucît a constatat că merge, Ștefan Jercan, a vrut ca pentru anul 2010, an copt de recesiune, să-și mai aloce o primă, de astă dată de 640 de milioane, în condițiile în care profitul a fost de 160 de ­mi­lioane. Membrii C.A. s-au sesizat, iar scandalul a izbucnit în presă. Cît despre momentele de odih­nă activă ale lui Ștefan Jercan. Trebuie spus că anul trecut omul a dat o fugă în Statele Unite pe banii societății, de unde s-a întors cu impresii de călătorie și... cam atît.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU