Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3843 > Eveniment Nr. 3843 de vineri, 11 martie 2011  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Eveniment

De un an întreg


Dosarul criminalului din Năeni lîncezește în lipsa necropsiei

Cercetarea nu se poate definitiva întrucît, în dosarul lui Eugen Galeș, nu se găsește rezultatul autopsiei

articol de: (D.G.)
Serviciul de Medicină Legală nu eliberează documentul către Parchetul Buzău din cauza unei datorii de 903 RON
Dosarul celui mai periculos criminal, aflat acum în libertate, pentru săvîrșirea a două crime bestiale, anul trecut la Năeni, stă blocat la Parchet pentru că lipsește rezultatul necropsiei. În acest moment, potrivit datelor oficiale remise redacției de directorul financiar-contabil al Spitalului Județean, ec. Laura Pirnog, Parchetul Buzău are de plătit pentru toate necropsiile efectuate o datorie de 903 RON (9 milioane de lei vechi). Inadmisibil, dar din cauza acestei sume, dosarul lui Galeș nu poate fi încheiat.

Pare de neexplicat

Ceea ce la prima vedere pare de neexplicat are, totuși, o logică. S.M.L. Buzău este o instituție care se autofinanțează, iar soluția ca debitorul să-și onoreze obligațiile contractuale este să nu elibereze certificatele de necropsie. Așa se face că dosarul crimei de la Năeni stă de un an la Parchet, din cauza lipsei necropsiei. Documentul este, însă, gata, spun surse de presă credibile, dar nu a fost eliberat către Parchet tocmai din cauza datoriei de 9 milioane de lei vechi. De altfel, și alte instituții sînt datoare la S.M.L. De pildă, I.P.J. are 67.326 RON, iar Tribunalul Buzău 5890 RON. Așa încît e posibil ca foarte multe alte dosare sensibile să fie înțepenite din cauza unor datorii interinstituționale, fapt ce scutește autorii acestor rînduri de orice fel de comentarii.

Poliția, în alertă maximă

Ieri, toată ziua, jandarmii și polițiștii l-au căutat pe Eugen Galeș, autorul celor două crime de la Năeni din martie anul trecut. Misiunea deosebit de grea, în condițiile în care Galeș e un supraviețuitor versat, el fentînd autoritățile timp de 7 ani, cît a fost dat în urmărire generală pentru executarea unei pedepse cu închisoarea de 4 ani în 2003 și pentru care era deja la pușcărie, pînă cînd a evadat de sub nasul gardienilor de la Judecătoria Moreni. Aseară, Galeș încă nu fusese prins.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU