Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2381 > Eveniment Nr. 2381 de miercuri, 17 mai 2006  
 

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Eveniment

Carantina a tras pe linie moartă spitalul din bazar

articol de: Corina RĂCHIȚEANU

Spitalul din bazar. Asta era impresia unui neavizat pînă acum două luni față de Spitalul Județean Buzău, plin de diverși comercianți care obișnuiau să vîndă pijamale, papuci, ochelari, farduri, parfumuri, ceasuri și multe altele. Toate de proastă calitate și la prețuri negociabile. Și cum numărul vînzătorilor putea fi comparat cu cel al pacienților, putem spune că spitalul era situat în bazar și nu invers.
Accesul lor în unitatea sanitară nu era îngrădit de nimeni, intrau cu sarsanalele pline în speranța că la plecare se vor mai goli. Nimeni nu le putea interzice să nu intre, iar dacă erau întrebați care este scopul vizitei lor, motivau că au venit la rudele bolnave sau pentru consult. Iar dacă cineva ar fi încercat să îi urmărească pentru a verifica dacă spun adevărul, ar fi fost imposibil. Comercianții erau prea mulți și se mișcau prea repede, conștienți că prezența lor în spital nu era agreată de toată lumea. Pe de o parte, bolnavilor imobilizați la pat le era mai ușor să cumpere diverse produse de la vînzătorii ambulanți. Și pentru ceilalți pacienți era mai bine, mai ales că pijamalele și papucii oferiți de spital la internare fie sînt prea uzați, fie...lipsesc cu desăvîrșire.
Se lucra non-stop
Culoarele dintre paturile bolnavilor erau pentru comercianți un fel de bulevard în care se plimbau în voie, împrăștiind argumente de doi bani, cum că marfa lor e de cea mai bună calitate. Sătui de prezența lor zilnică, pacienții cumpărau într-un final măcar cîte o revistă, și aia veche de cîteva luni. Conștientă de situația de ilegalitate în care se aflau vînzătorii ambulanți, conducerea spitalului a dispus ca personalul care se ocupă de pază să nu le mai permită accesul în incintă. După ora 14, cînd în mod normal încep orele de vizită, deși pot părea suspecți cu gențile lor imense, comercianții pot pătrunde cu ușurință în interior. Și dacă vreun agent de pază îi întreabă ceva, îndrăznesc să spună chiar că în sacoșele voluminoase au ceva pentru doctorul la care merg. Dar de ieri dimineață, cînd a fost instituită starea de carantină din cauza gripei aviare confirmată la Pătîrlagele, vînzătorii ambulanți nu mai pot fi văzuți în număr așa de mare. Cum carantina va mai dura ceva vreme, comercianții vor fi nevoiți să-și caute un alt vad în care să-și vîndă nimicurile.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU