Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3822 > Eveniment Nr. 3822 de marti, 15 februarie 2011  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Eveniment

Marea reformă din Sănătate, un eșec


Lipsă acută de medici

În întreg județul au rămas 30 de locuri libere

articol de: (A.V.)
Deficitul de personal medical de specialitate este de ordinul zecilor la nivelul unităților medicale din județul Buzău. Mai exact, de la începutul lui 2011, în spitalele din municipii și mediul rural sînt 30 de posturi vacante.

Cel mai grav, la U.P.U

Potrivit unei informări de la Direcția de Sănătate Publică, în Spitalul Județean Buzău ar mai fi nevoie de 3 medici la secția Pediatrie, cîte doi la Neurologie și Boli Infecțioase și cîte un cadru  la secțiile Diabet și Oncologie. Cel mai mare deficit îl înregistrează Unitatea de Primire Urgențe, unde sînt 4 posturi vacante, dar și la Neonatologie, în număr de 3. La Rîmnicu Sărat, spitalul municipal stă ceva mai bine la capitolul medici, avînd nevoie de cîte un medic pentru fiecare dintre specializările: Pediatrie, Radiologie, Laborator  și ATI.

La Smeeni, parcă-i mai bine...

Cît despre situația posturilor din județ, putem spune că activitatea medicală s-ar desfășura la parametri optimi din punct de vedere al numărului de doctori, dacă nu s-ar înregistra un deficit de 10 medici. Unitatea sanitară cu paturi din Nehoiu funcționează în lipsa a 5 medici cu secțiile de Pneumologie,  Neonatologie, Pediatrie, Medicină Internă și ATI. Nici la Pîrscov nu e situația prea roz. Aici este nevoie de ocuparea a 3 posturi de către un medic radiolog, unul specializat în boli interne și unul de laborator. Cel mai bine se pare că se descurcă medicii de la spitalul din Smeeni, unde ar avea nevoie de ajutorul a doi colegi la Radiologie și Farmacie.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU