Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3822 > Eveniment Nr. 3822 de marti, 15 februarie 2011  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Eveniment

Indignări specifice sezonului


Facturile pentru încălzirea spațiilor comune i-au năucit pe locatari

Șeful Uniunii Asociațiilor de Proprietari spune că ordinul ANRSC este o aberație

articol de: (A.V.)
Facturile pentru încălzirea spațiilor comune i-au năucit pe locatari
 
Uniunea Asociațiilor de proprietari din Buzău va cere o socoteală mai clară din partea ANRSC, privind facturarea consumului de energie termică. UAP intenționează să adreseze o solicitare Agenției, pentru modificarea sau anularea ordinului ce a dus la efecte negative asupra locatarilor, după schimbarea metodologiei de repartizare a costurilor la căldură.  

Modificarea ordinului

Reprezentanții Uniunii Asociațiilor de Proprietari din Buzău arată într-un comunicat de presă că intenționează să solicite Agenției Naționale de Reglementare a Serviciilor Comunitare, modificarea ordinului 343/2010, privind normele tehnice de repartizare a consumurilor de energie termică, după ce s- a constatat că acesta încalcă prevederile legale anterioare, privind metodologia de repartizare a costurilor, aprobată de adunarea generală a asociației de proprietari.

Probleme de sezon... rece

UAP Buzău atrage atenția că în ultimele luni de sezon rece, locatarii blocurilor din municipiu care au montate repartitoare de căldură au avut probleme din cauza uzurii instalațiilor vechi de distribuție a energiei termice, care nu se mai încălzesc în toate apartamentele, iar repartizarea consumurilor dupa repartitorul martor se face în mod strict dependent de aceste conducte Pe de altă parte, Uniunea sesizează că procentul plătit de locatari pentru încălzirea părților comune nu poate fi unul fix, "ci trebuie argumentat prin calcule și măsurători tehnice de la caz la caz, în funcție de pierderile de caldură la nivelul fiecărui condominium", după cum afirmă vicepreședintele UAP, Constantin Ionescu. Soluția în opinia acestuia se referă la stabilirea procentului în baza referatului tehnic emis de către o instituție specializată.

Cu repartitoarele închise

Consecințele aplicării unei legislații eronate privind repartizarea costurilor la energia termică se vor reflecta, spun reprezentanții Uniunii Asociațiilor de Proprietari, într-o avalanșă de debranșări de la sistemul centralizat, estimările  arătînd că deja,  pînă la acest moment, 25-30% din totalul proprietarilor de apartamente din condominiile unde sînt instalate repartitoare de costuri, au recurs la această variantă. Un exemplu concret vine din partea unui buzoian plecat timp de o lună de acasă, la întoarcere avînd de achitat 120 de lei pentru căldură, deși repartitoarele montate pe caloriferele din apartamentul său fuseseră închise în acest interval. Toate aceste motive vor fi expuse în adresa pe care UAP Buzău urmează să o transmită A.N.R.S.C.

 

COMENTARII

tavi:
facturi pentru incalzire
Oare cand se va intelege, odata pentru totdeauna, ca se plateste doar ceea ce consumi?

Pierderile din retea...treaba furnizorului! Daca nu-i in stare

atunci sa se lase!
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU