Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3804 > Eveniment Nr. 3804 de marti, 25 ianuarie 2011  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Eveniment

Prefectul Beganu zice că a auzit că,


La viscol, utilajele de deszăpezire au stat la adăpost în curțile primăriilor

Șeful de la Casa Albă susține că a primit și o plîngere în acest sens de la un cetățean din Glodeanu Siliștea

articol de: (A.V.)
La viscol, utilajele de deszăpezire au stat la adăpost în curțile primăriilor
 
Prefectul de Buzău nu este mulțumit în totalitate de gestionarea deszăpezirii drumurilor județene, iar la nivel de localități, în opinia reprezentantului guvernului în teritoriu, unii edili ar merita sancționați, din aceeași cauză privind circulația pe rutele comunale. Ninsoarea abundentă din ultimele zile a dat ceva bătăi de cap autorităților. În funcție de cît de pregătiți i-a prins a doua zăpadă   din această iarnă, mai marii de la județ și de peste sate au reacționat ...sau nu. Cu certitudine, mulțumirea lui Paul Beganu vine de la "Drumuri Naționale", societatea care a intervenit, conform opiniei sale, prompt și eficient, cu rezultate vizibile în scurt timp, care s-au reflectat prin redeschiderea pentru circulație, ieri dimineață, a drumului național 22, cel mai afectat de căderile abundente de zăpadă. Prefectul de Buzău crede că doar prin blocarea accesului autovehiculelor pe această rută , în ultimele două zile, s-a putut interveni cu utilaje în mod eficient.

În județ, drumurile... scîrțîie

Unele nemulțumiri sînt exprimate de prefect în ceea ce privește drumurile județene, unde numărul insuficient de utilaje și-a spus cuvîntul, acesta avînd în vedere  pentru iarna viitoare regîndirea împreună cu Consiliul Județean, a "creșterii numărului de utilaje, o reamplasare și o îndesire a bazelor în cadrul județean". Paul Beganu spune că e nevoie de o intervenție promptă și rapidă , mai ales în zonele de sud și sud-est ale județului, despre care "încă nu s-a conștientizat că sînt cele mai afectate, din cauza viscolului puternic și trebuie concentrate aici mai multe utilaje", după cum reproșează el.

Vor fi trași la răspundere

Unii dintre primarii din județ riscă să fie trași la răspundere de reprezentantul guvernului în teritoriu pentru că nu au getionat ca la carte problema deszăpezirii pe drumurile din localitățile pe care au fost aleși să le gospodărească. "Am primit o sesizare de la un cetățean din Glodeanu Siliștea care reclama lipsa utilajului de deszăpezire de pe drumuri, mașinăria aflîndu-se de fapt, în curtea primăriei", spune Beganu. Întrebat dacă așa cum declara la începutul iernii a fost solicitat și s-a acordat ajutorul Prefecturii în cazul unor comune care nu au avut utilaje, prefectul a spus că unele administrații locale au găsit drept soluție, împrumutarea contra cost, a mașinilor de intervenție, de la comunele dotate în acest scop. "Edilii pot fi sancțio­nați de Serviciul Rutier al Poliției, noi nu putem deocamdată să acționăm, deși în unele localități s-ar impune acest lucru, dar luarea unor măsuri depinde de bilanțul ultimelor zile", a conchis șeful Casei Albe. 

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU