Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2376 > Eveniment Nr. 2376 de joi, 11 mai 2006  
 

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Eveniment

Infrastructura județului, paralizată de lipsa banilor

articol de: Mărgărit GROSU
Infrastructura județului, paralizată de lipsa banilor
 

Lucrările de infrastructură necesare refacerii drumurilor luate de viituri și alunecărilor de teren au început să intre într-o fază de conservare. Constructorii au lăsat-o mai moale pentru că se prevede o lungă așteptare la plata facturilor.  Banii ceruți de Consiliul Județean Buzău pentru plata lucrărilor aflate în curs de execuție începute încă de anul trecut n-au sosit, iar așteptarea a cam pus pe gînduri constructorii.
Victor Mocanu, preȘedintele Consiliului Județean, a cerut Suplimentarea de fonduri cu 464 miliarde lei, DAR nu a fost onorată de Guvern
Printr-o hotărîre a Consiliului Județean Buzău au fost cerută din fondul de rezervă al Guvernului suma de 64 de miliarde de lei noi. Calamitățile naturale a făcut ca prin încă două hotărîri de Consiliu Județean să se mai ceară o suplimentare de fonduri din aceeași sursă de aproximativ 400 de miliarde de lei noi. Necesitatea intervențiilor a determinat autoritățile județene să inițieze refacerea infrastructurii. Firmele de construcții s-au implicat și au început executarea lucrărilor. Numai că în lipsa fondurilor necesare lucrările sînt puse în mare pericol. Și este posibil ca firmele implicate în aceste lucrări să-și caute de lucru la stăpîni mai solvabili.
Lucrările aflate în conservare ar putea fi luate de ape
Alunecările de teren din ultima perioadă au determinat distrugerea unui număr important de drumuri și poduri aflate atît în administrarea autorităților județene, dar și a celor locale. Cum la bugetul local banii se strîng destul de greu, iar sursele de umplere a visteriei sînt destul de limitate, privirile primarilor din localitățile afectate se îndreaptă tot către Consiliul Județean. Din puținii bani disponibili s-a început cîrpăceala a ceea ce natura a distrus, lăsînd localități izolate și familii sinistrate. Se pare că pentru o lungă perioadă de timp doar cu aceste cîrpăceli vor rămîne localnicii acestor meleaguri, pentru că nu se poate pune problema unor investiții de amploare care să și țină în timp piept urgiilor naturii. Problema conservării lucrărilor care urmează a fi finalizate după plata facturilor este însă una dintre problemele cele mai mari, mai ales în condițiile în care natura se pare că încă nu s-a liniștit.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU