Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3783 > Eveniment Nr. 3783 de marti, 28 decembrie 2010  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai Ómpreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Eveniment

Incendiu violent


O petarda a naruit Piata Cring

Pagubele au fost estimate la 14 miliarde de lei

articol de: (C.R.)
 O petarda a naruit Piata Cring
 
Piata Cring s-a facut scrum in urma unui incendiu izbucnit in a doua zi de Craciun. Zeci de comercianti au ramas fara marfa, case de marcat si acte, iar paguba totala a fost estimata la circa 14 miliarde de lei vechi. Pompierii spun ca cineva ar fi aruncat in interiorul complexului o petarda, iar incendiul s-a declansat imediat. Flacarile inalte de citiva metri au cuprins intreaga piata o suprafata de peste 300 de metri patrati, dar si alte patru magazine din vecinatate. Focul s-a intetit in momentul in care paznicul complexului a deschis ambele usi ale pietei. Curentul a facut ca flacarile sa se extinda cu repeziciune.  

A ars si o masina

Dupa numai citeva minute, toata marfa din piata - fructe si legume, dar si produse industriale  s-a facut scrum. Incendiul s-a extins si la magazinele din vecinatate: o carmangerie, un magazin de textile, dar si un bar. Flacarile au cuprins chiar si un autoturism parcat in apropiere. Construc    ia din lemn a ars in totalitate, iar citeva ferestre ale apartamentelor din zona s-au spart din cauza temperaturii mari degajate in urma incendiului. Pompierii au intervenit cu sapte autospeciale. Chiar si asa, flacarile au provocat pagube in valoare de 14 miliarde de lei vechi. Surse din rindul anchetatorilor sustin ca duminica seara, paznicul Pietei s-ar fi aflat sub influenta bauturilor alcoolice, dar si ca ar fi fost trezit din somn, in momentul in care a izbucnit incendiul.

Piata va fi refacuta

Constructia pietei agroalimentare este asigurata, nu insa si produsele din tarabele comerciantilor. Viceprimarul Fanica Birla spune ca piata va fi refacuta. "Constructia este asigurata, astfel ca refacerea pietei nu va fi o problema. Spatiul va fi curatat in cel mai scurt timp si vom grabi lucrarile de reamenajare. Le vom asigura comerciantilor toate conditiile pentru a-si putea relua si continua activitatea", ne-a declarat viceprimarul Fanica Birla. Pe de alta parte, comerciantii pagubiti spun ca nu vor avea posibilitati sa-si reia afacerile, mai ales ca actele si marfa s-au facut scrum. Piata a fost reamenajata in urma cu patru ani, iar investitia a avut o valoare de circa patru miliarde de lei vechi. Piata era construita in intregime din lemn si termopan.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU