Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3762 > Eveniment Nr. 3762 de miercuri, 1 decembrie 2010  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Eveniment

După ani în șir de ignoranță, autoritățile


Cer în cor: afară cu etnobotanicele!

Asta pentru că și la Buzău au început să apară victimele

articol de: (C.R.)
După ce, luni, un elev de 17 ani de la un liceu din municipiu a ajuns la spital în stare de inconștiență din cauza consumului de etnobotanice, autoritățile vor să ia măsuri rapide. Inspectorul general Florina Stoian a declarat că îi va propune primarului Constantin Boșcodeală să convoace o ședință de urgență, prin care să retragă autorizațiile de funcționare ale magazinelor care comercializează substanțe etnobotanice. Asta, în pofida faptului că la Buzău, unitățile de acest gen funcționează de cîțiva ani, iar plantele halucinogene se comercializează în voie. De altfel, nu este pentru prima dată cînd consumul de astfel de substanțe face victime la Buzău.

I s-a făcut rău la școală

Ședința în care urma să se propună închiderea magazinelor de vise era programată pentru finele lunii decembrie. Totuși, aceste unități ar putea fi închise mai devreme, după ce un elev de 17 ani de la Grupul Școlar de Arte și Meserii a ajuns la spital luni, din cauza consumului de substanțe etnobotanice. Băiatului i s-a făcut rău la școală, în timpul cursurilor, și a fost preluat de o salvare. Rodica Corneci, asistenta șefă de la Serviciul Județean de Ambulanță, a spus că tînărul se afla în stare de inconștiență la sosirea echipajului. Elevul de clasa a unsprezecea de la Grupul Școlar de Arte și Meserii a consumat substanțe halucinogene aduse la școală de un coleg de clasă. După incident, colegii adolescentului au povestit că acesta a fumat, împreună cu un alt coleg, în pauză, o țigară confecționată din plante etnobotanice.

Magazine închise mai devreme

Poliția l-a audiat deja pe cel care a dus drogurile ușoare în liceu, iar acesta a recunoscut totul. Între timp, elevul căruia i s-a făcut rău la cursuri și-a revenit la spital. Totodată, în liceu continuă atît ancheta internă, cît și cea a Poliției. Ingrijorător este că ce s-a întîmplat luni la Grupul Școlar de Arte și Meserii nu este un caz singular. Personalul de la Serviciul Județean de Ambulanță spune că nu este prima dată cînd au de-a face cu tineri în stare gravă din cauza consumului de etnobotanice. În orașul Buzău funcționează 6 magazine de vise, în care se vînd plante etnobotanice, pe care primăria le-ar putea închide mai devreme decît era programat. 

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU